Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ROK RADOVA DO 2021.

Napokon počinju radovi na "Čazma Naturi"

Foto: Grad Čazma
Ovih su dana potpisani i ugovori za stručni nadzor nad izvedbom radova

Sve je spremno za početak radova na najvećem projektu u povijesti grada Čazme. Čak 26 milijuna vrijedan projekt "Čazma Natura" službeno će početi ovaj tjedan.

Traži se izvođač radova Uskoro kreće obnova Doma za starije osobe u Bjelovaru vrijedna 14 milijuna kuna

Naime, početkom listopada potpisani su ugovori s izvođačima radova u sklopu projekta – na parku Arboretum, uređenju sportskog parka, uređenju Regionalnog parka Moslavačka gora, rušenju zgrade u središtu grada Čazme, uređenju istraživačko-volonterskog centra u OŠ i uređenju informativno-prodajnog centra Zelena tržnica. Ovih su dana također potpisani i ugovori za stručni nadzor nad navedenim građevinama.

– Za 10-ak dana počet će svi navedeni radovi, osim istraživačko-volonterskog centra koji čeka provedbu energetske obnove Osnovne škole te gradnje Zelene tržnice, koja će uslijediti nakon rušenja sadašnje zgrade u Ul. kralja Tomislava 3. Radovi o kojima govorimo vrijedni su oko tri milijuna kuna – rekla je voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina.

Paralelno s ovim radovima provodi se javna nabava za odabir izvođača na uređenju ribarskog kompleksa Vustje, Medjama, poučno-tematsku stazu na rijeci Česmi i Multifunkcionalnog centra, odnosno zgrade na glavnome gradskom trgu u Čazmi, čija je vanjština potpuno obnovljena prije dvije godine.

Sve veći broj djece u najmlađem gradu u Hrvatskoj Solin kreće u rekonstrukciju OŠ Vjekoslava Paraća koja obilježava 50 godina rada, a gradit će se i vrtić

Radovi na gradnji prvog biološkog bazena u Hrvatskoj počet će sljedeće godine. Rok za završetak svih radova je 2021.