Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sporazum o partnerstvu na projektu "RU:TOPIA"

Osnažiti mlade iz ruralnih područja i poboljšati kvalitetu njihova života

Cilj projekta je postizanje društvenog napretka radi poboljšanja kvalitete života mladih na području ruralnih cjelina Brodsko-posavske županije s naglaskom na općinu Vrbje
Foto: Brodsko-posavska županija

Predsjednica Udruge za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B Nikolina Jureković u ime korisnika financiranja te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić kao partneri na projektu potpisali su u županijskoj vijećnici sporazum o partnerstvu u provedbi projekta "RU:TOPIA – Zajednica po mjeri mladih 3".

Cilj projekta je postizanje društvenog napretka u svrhu poboljšanja kvalitete života mladih na području ruralnih cjelina Brodsko-posavske županije s naglaskom na općinu Vrbje. To se namjerava postići kroz pružanje sustavnog, kontinuiranog i pravovremenog informiranja i savjetovanja mladih iz ruralnog područja u zapošljavanju i stručnom usavršavanju te programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici.

Također, u okviru projekta organizirat će se edukativne aktivnosti za (ne)zaposlene mlade ljude s ciljem razvoja njihovih vještina.

Provest će se i dubinsko istraživanje o problemima i potrebama mladih koji žive u ruralnim sredinama, što će s jedne strane osnažiti mlade ljude iz tih područja i omogućiti njihovo aktivno sudjelovanje, ali i omogućiti iznošenje realnih, mjerljivih i konkretnih potreba i problema koji će predstavljati temelj za buduću izradu regionalne javne politike usmjerene mladima. Aktivnosti za mlade iz ovih područja kao i područja kulture i kreativnog izražavanja omogućit će daljnje uključivanje mladih u organizacijske procese i pružiti im priliku za volontiranje i stjecanje novih vještina.

U konačnici, brojne planirane aktivnosti u sklopu projekta doprinijet će i zaustavljanju trenda iseljavanja mladih iz ruralnih područja kroz produbljeno partnerstvo s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. 

Završna konferencija projekta izrade projektno-tehničke dokumentacije Centra strukovne izvrsnosti u bioekonomiji održana je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Slavonskom Brodu brodsko-posavska županija Razvoj strukovne izvrsnosti na temelju biotehnoloških istraživanja USVOJEN je i program rada Županijske skupštine Županija usvojila temeljni financijski dokument Proračun za 2024. godinu zbog izdvajanja bolnica gotovo dvostruko manji SUFINANCIRAJU se troškovi prijevoza za 800 studenata s područja županije koji redovito studiraju Studenti će i dogodine besplatno putovati vlakom unutar Hrvatske Studenti vlakom na faks, jednodnevne izlete, liječniku, na ljetovanje i slično