Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 82 pregleda
Župan Koren:

'Ostvarena su dva velika projekta važna za gospodarstvo. Prioritet nam je ulaganje u školstvo'

Darko Koren
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Koprivničko-križevački župan Darko Koren govorio je o dva ključna projekta ostvarena u prošloj godini.

Župan je istaknuo da su pomagali poljoprivrednicima, obrtnicima i poduzetnicima brojnim potporama i subvencijama, a unazad godinu dana ostvarila su se dva velika projekta koja će zasigurno pridonijeti razvoju gospodarstva na području Koprivničko-križevačke županije.

- Naime, otvorena je brza cesta Gradec-Križevci zahvaljujući kojoj je put do glavnog grada Zagreba bitno skraćen. Pored toga, europskim sredstvima otvoren je i Razvojni centar i tehnološki park u Križevcima ukupne vrijednosti 37 milijuna kuna gdje će se poticati poduzetništvo, inovacije i gospodarski razvoj, a mladim će poduzetnicima služiti kao inkubator u početku poslovanja. Investicije realnog sektora u tom razdoblju porasle su za 30 posto u odnosu na raniji investicijski ciklus i to posebno u sektoru farmaceutike i energetike - naglasio je župan Koren priopćili su iz Hrvatske zajednice županija.

Kvalitetna zdravstvena i socijalna skrb

Župan je također naglasio da je jedan od glavnih prioriteta ulaganje u školstvo. - Početkom školske godine otvorili smo školsku zgradu i školsko-sportsku dvoranu OŠ u Legradu te školsko-sportsku dvoranu i nove prostorije OŠ u Sokolovcu kojima smo završili ciklus ulaganja vlastitih sredstava od četrdesetak milijuna kuna. Ovim projektima omogućili smo održavanje jedno smjenske nastave, a samim time učenicima te njihovim nastavnicima bolje uvjete za rad. Roditeljima učenika pomagali smo sufinanciranjem javnog prijevoza, a za 767 učenika koji žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva u 18 osnovnih škola osigurali smo besplatnu školsku prehranu. Brinuli smo i za osjetljive skupine učenika te smo ove godine osigurali 37 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama u razvoju čime smo olakšali put uspješnog obrazovanja i ravnopravnost u društvo - kaže Koren.

Na kraju je župan istaknuo da kvalitetna briga za građane ne postoji ako ne postoji kvalitetna zdravstvena i socijalna skrb te rekao da su stoga i ove godine nastavili s ulaganjima zdravstvene ustanove osiguravši potrebnu medicinsku opremu zadržavši visoki standard tih usluga.