Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 184 pregleda
Najbolja godina

Otkupljeno 65.000 tona ječma za proizvodnju Karlovačkog piva

Proizvođači ječma u Karlovačkoj županiji
Foto: Heineken Hrvatska
Ova nam je godina najbolja jer smo otkupili rekordnih 65.000 tona pivarskog ječma. Prinosi su iznimno dobri jer naš tim organizira, ugovara i tehnološki prati proizvodnju, a rezultati se vide i po tome jer je sve više hektara u našoj zemlji zasađeno pivarskim ječmom, rekao je Danko Vincetić

Tridesetak poljoprivrednika iz čitave Slavonije, proizvođača ječma koji se koristi u proizvodnji Karlovačkog piva i koji su članovi Kluba proizvođača ječma Karlovačko, posjetili su Karlovac, obišli pogone gradske pivovare, sudjelovali na predavanjima stručnjaka na temu pivarskog ječma i ječmenog slada u karlovačkoj Aquatici, a bili su i gosti Dana piva.

- Sve količine pivarskog ječma koji se proizvode u Hrvatskoj otkupljujemo, tako da je proizvođačima otkup osiguran i zbog suradnje s kompanijom Heineken Hrvatska. Ova nam je godina najbolja jer smo otkupili rekordnih 65.000 tona pivarskog ječma. Prinosi su iznimno dobri jer naš tim organizira, ugovara i tehnološki prati proizvodnju, a rezultati se vide i po tome jer je sve više hektara u našoj zemlji zasađeno pivarskim ječmom – kazao je Danko Vincetić, direktor Poljoprivredno prehrambenog kompleksa iz Nove Gradiške koji otkupljuje ječam.

Proizvođačima su u Karlovcu podijeljene i nagrade tvrtke Heineken; najbolji proizvođač pivarskog ječma u kategoriji za ozimi ječam je Gyula Kerekeš iz Baranje, a najbolji proizvođač u kategoriji jari ječam je Mario Živković iz Srijema.