Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Potpisan ugovor o zdravstvenom nadstandardu

Otočani i turisti sigurni i ovog ljeta – Mljet će imati sanitetsko vozilo

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Riječ o dobrom projektu koji se provodi od lani, ocijenio je župan Dobroslavić na potpisivanju ugovora i naglasio da županija neprestano ulaže u podizanje zdravstvenog standarda svih svojih stanovnika

Mljetu je i ove godine osiguran zdravstveni nadstandard. Naime, potpisan je sporazum o financiranju nadstandardnog dijela tima sanitetskog prijevoza na teritoriju Općine Mljet.

U tri osnovne škole Županija sufinancira prehranu za 322 učenika

Sporazum su u palači Ranjina potpisali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Mljet Đivo Market, ravnatelj JU Nacionalni park Mljet Ivan Sršen te ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan.

Dogovorene i financije

Sporazumom se uređuju međusobna prava i obveze Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Mljet, Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” i Doma zdravlja Dubrovnik u realizaciji nadstandardnog sanitetskog prijevoza na području Općine Mljet.

Dom zdravlja Dubrovnik tako se obvezuje osigurati nadstandardni dio tima sanitetskog prijevoza koji se sastoji od jednog vozača i vozila sanitetskog prijevoza – oni će stalno biti stacionirani na području Općine Mljet i na raspolaganju otočanima i turistima.

Dogovorene su i financijske obveze. Novčani iznos koji predstavlja bruto plaću vozača sanitetskog prijevoza, Domu zdravlja Dubrovnik ostale će sporazumne stranke isplatiti na sljedeći način: Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet po 25 posto te Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” 50 posto iznosa, odnosno dogovoreno je da će to biti maksimalno do 50.000 kuna.
Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo:

Večernjakova Domovnica u Bad Homburgu Bad Homburg Župan Dobroslavić na 13. Večernjakovoj domovnici

Provodi se od lani

– Riječ o dobrom projektu koji se provodi od prošle godine – ocijenio je župan prigodom potpisivanja ugovora i naglasio kako Dubrovačko-neretvanska županija neprestano ulaže u podizanje zdravstvenog standarda svih svojih stanovnika.

Načelnik Općine Mljet Đivo Market ovom je prilikom sa zadovoljstvom izvijestio župana kako je Općina uspjela sanirati svoje dugove, ukupno 150 milijuna kuna u šest godina.

Na svečanom potpisivanju bile su i zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić. 

Specijalisti iz Dubrovnika dva puta tjedno u Domu zdravlja Metković Skori početak uređenja zgrade za metkovsku dnevnu bolnicu