Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Specijalisti iz Dubrovnika dva puta tjedno u Domu zdravlja Metković

Skori početak uređenja zgrade za metkovsku dnevnu bolnicu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Utorkom će u Meković dolaziti kirurg, a četvrtkom ili petkom će se izmjenjivati logoped, kardiolog i neurolog

– U Domu zdravlja Metković započeli su s radom specijalisti iz Opće bolnice Dubrovnik te time započinjemo uhodavanje u projekt dnevne bolnice u Metkoviću. Kao što je već poznato, pripremna dokumentacija je gotova, ide javna nabava i uskoro krećemo s projektom uređenja zgrade, ali kako to sve iziskuje vrijeme, odlučili smo se odmah započeti s ovakvim jednim projektom – rekao je župan Nikola Dobroslavić koji je sa zamjenicom Žaklinom Marević, gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom i ravnateljem OB Dubrovnik Marijom Bekićem posjetio metkovski Dom zdravlja, obilježivši tako početak rada specijalista.

dubrovačko-neretvanska županija Podrška humanitarnoj utakmici Hrvatske ragbi reprezentacije i reprezentacije Sveučilišta Oxford

Naglasio je kako je ovo dobro rješenje za poboljšanje sustava zdravstvene zaštite u dolini Neretve, koja je udaljena od OB Dubrovnik, a dodatan problem predstavlja i prelazak granice. Dodao je kako je Županija, slijedom novoga Zakona o zdravstvenoj zaštiti, napravila još neke korake u poboljšanju zdravstvene zaštite, pa je tako dogovoreno dežurstvo tijekom vikenda. U prijedlog nove mreže hitne pomoći uvršten je još jedan punkt u dolini Neretve, a Dobroslavić je rekao kako će nastojati dogovoriti i uspostavu helikopterske službe koja bi pokrivala područje doline Neretve.

vatrogasci Skupština Osnovana Vatrogasna zajednica grada Metkovića

Gradonačelnik Milan zahvalio je Županiji na naporima koje čini da poboljša zdravstveni sustav stanovnika ovog dijela županije te dodao kako je i Grad Metković ove godine za zdravstvenu zaštitu izdvojio 500.000 kuna, a dogodine planira i više. O organizaciji rada govorio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić koji je rekao kako će utorkom u Meković dolaziti kirurg, a četvrtkom ili petkom će se izmjenjivati logoped, kardiolog i neurolog. 

Nastupilo je 19 kuharskih ekipa iz cijele doline Neretve Metković Srednjoškolci najbolje kuhaju Raštiku u Naroni