Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Bad Homburg

Župan Dobroslavić na 13. Večernjakovoj domovnici

Večernjakova Domovnica u Bad Homburgu
1/4
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Prije početka svečanosti vatrogasci Bad Homburga uručili su vatrogascima Grada Dubrovnika na dar vatrogasno vozilo

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je 13. po redu Večernjakovoj domovnici, najznačajnijem skupu iseljenika u Njemačkoj i ujedno susretu iseljene i  domovinske Hrvatske, održanoj u kongresnoj dvorani u Bad Homburgu, gradu-prijatelju Grada Dubrovnika.

Hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori posjetili su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, župan Božo Galić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Dobroslavić u izaslanstvu koje je posjetilo hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori Crnogorski Hrvati zahvalni na pomoći hrvatske države, Dubrovačke županije i Dubrovnika

Ovogodišnja Večernjakova domovnica okupila je više od 500 uzvanika, a za najuspješnije Hrvate izvan Domovine nagrade su dodijeljene u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla, ali i najznačajnijeg događaja godine, najuspješnije hrvatske udruge te osobe godine-pothvata godine, prenijeli su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Dobroslavić uručio je nagradu u jednoj od kategorija, a imao je i čast upisati se u Zlatnu knjigu Bad Homburga.

Prije početka svečanosti vatrogasci Bad Homburga uručili su vatrogascima Grada Dubrovnika na dar vatrogasno vozilo, koje je nazvano po velikoj humanitarki i dobitnici nagrade Grada Dubrovnika Olgi Stoss, a tijekom svečanosti dodijeljena je i nagrada Grada Dubrovnika vatrogascu Danielu Guishardu.

dubrovačko-neretvanska županija Podrška humanitarnoj utakmici Hrvatske ragbi reprezentacije i reprezentacije Sveučilišta Oxford Specijalisti iz Dubrovnika dva puta tjedno u Domu zdravlja Metković Skori početak uređenja zgrade za metkovsku dnevnu bolnicu