Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
NOVE SAUNE, JACUZZI, MASAŽE...

Otvara se najveći wellnes centar u Varaždinskoj županiji

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pokazalo se to potrebnim jer uz sportaše i mlade ljude na bazene dolazi sve više građana koji iz rekreativnih, medicinskih i zdravstvenih razloga traže ovakvu ponudu. Sve više je upita turističkih grupa o takvim sadržajima, kaže gradonačelnik Čehok

Građani Varaždina i gosti od danas mogu uživati u dvije nove saune, jacuzziju i još nekim novitetima Gradskih bazena Varaždin u Zagrebačkoj ulici.

'Poduzetnički fond Grada Varaždina' Varaždin dijeli 1,6 milijuna kuna potpore poduzetnicima

- Otvaramo novih 140 četvornih metara prostora koje će koristiti građani. Uredili smo dvije nove saune. Jedna je turska sauna sa piling solju, a druga je finska sa eteričnim uljima. Ovdje je i jacuzzi za deset osoba, soba za odmor te novi salon za masažu. Za desetak dana bit će gotova i slana soba i solarij. Tijekom zimskih mjeseci vikendom imali smo 120 osoba koje su koristile sadržaje dnevno. Došli smo do zaključka da građani koji koriste bazene imaju više mjesta. Cijene bazena nismo dirali, a u nove prostore smo uložili 500 tisuća kuna - kaže ravnatelj Gradskih bazena Željko Kušter.

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok obišao je ovaj novouređeni prostor koji trenutačno predstavlja najveći wellness centar u Varaždinskoj županiji. 

Foto: Grad Varaždin

- Riječ je o proširenju koncepta Gradskih bazena. Kad smo gradili bazen 2005. godine fokus nam je bio napraviti sportski i rekreacijski bazen s mogućnošću odigravanja vaterpolo utakmica i treninga. I to se pokazalo dobri jer danas stvarno imamo 250 djece koja ovdje treniraju. Ono što smo tada napravili uz bazene bilo je dosta oskudno u smislu wellnessa. Sada se to proširuje nakon 15 godina. Ide se u jedan veći wellness centar, najveći ovakve vrste u županiji. Pokazalo se to potrebnim jer uz sportaše i mlade ljude na bazene dolazi sve više građana koji iz rekreativnih, medicinskih i zdravstvenih razloga traže ovakvu ponudu. Sve više je upita turističkih grupa o takvim sadržajima - kazao je.

Najavljena je i rekonstrukcija bazena, projekti su gotovi, a tijekom sljedeće godine postavljat će se paneli kako bi spriječili velike promjene temperatura.