Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Projekt

Otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

1/2
Foto: Šibensko-kninska županija
U prostorijama doma planirana je i spomen-soba poginulim hrvatskim braniteljima s prostora općine Unešić

Župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili su Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.

Šibensko-kninska županija Svijeće i vijenci za žrtve Rujanskog rata

Projekt vrijedan oko 662 tisuće kuna odobrila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz mjeru 7.4.1. ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti. Prostorije će koristiti DVD Unešić, udruge s prostora općine, kao i svi zainteresirani koji trenutačno nemaju adekvatne prostorije, a ukaže im se potreba za korištenjem dvaju novih ureda i polivalentne dvorane u sklopu objekta. U prostorijama je planirana i spomen-soba poginulim hrvatskim braniteljima s prostora općine Unešić, istaknuli su iz Šibensko-kninske županije.

– Čestitam načelniku Živku Bulatu i njegovim suradnicama na naporima koje ulažu u upravljanje općinom, osluškuju potrebe žitelja općine Unešić i što su pomoću novca iz programa ruralnog razvoja RH i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurali rekonstrukciju postojećeg, napuštenog, devastiranog i nefunkcionalnog društvenog doma kao i rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC 183 na području općine Unešić – izjavio je župan Goran Pauk.

Dodijeljene nove subvencije poljoprivrednicima Marin će novac uložiti u mini siranu, a prije dvije godine od potpora je kupio magarce

Rekonstrukcijom ceste u dužini 8368 m koja povezuje naselja Unešić, Nevest i Vinovo Donje osigurana je bolja prometna povezanost i tako je omogućen bolji pristup ruralnim, društvenim uslugama i resursima što ima pozitivan učinak na zajednicu. Cesta postaje sigurnija postavljanjem betonskih rigola, bankina i bermi, te prometnih znakova, signalizacije i označavanja kolnika. Vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna, iz EU je stiglo 85 posto sredstava, dok je ostalih 15% dala RH.