Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GRAD GAREŠNICA

Otvoren novi dječji vrtić u Garešnici

Otvoren novi dječji vrtić u Garešnici
Foto: Grad Garešnica
U gradu više nema listi čekanja, a u novootvorenom vrtiću vrijednom 13 milijuna kuna otvoreno je i nekoliko radnih mjesta, a zaslužan je i za nova zapošljavanja u Garešnici

Državni tajnik u ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija svečanim presijecanjem vrpce otvorili su novi objekt dječjeg vrtića Maslačak izgrađen u Ulici kralja Tomislava.

VRTIĆ DJEČJA MAŠTA DOBIO NOVU ZGRADU I PRIZNANJE ZA RAD S MALIŠANIMA Prva europska točka za rad s darovitima

Na svečanosti je zbog aktualnih mjera bio nazočan manji broj uzvanika, uglavnom predstavnici gradskih i državnih tvrtki i institucija, a nakon prigodnih govora novi dječji vrtić blagoslovio je garešnički župnik velečasni Marijo Brezak. Tom prigodom gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija izrazio je zadovoljstvo što je dječji vrtić počeo s radom i što više nema lista čekanja.

– Ovaj projekt vrijedan je više od 13 milijuna kuna i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji, posebno hrvatskoj Vladi, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i izvođačima radova. Hvala i roditeljima djece na strpljenju. Dugo smo čekali ovaj vrtić, njegovim otvorenjem nestale su liste čekanja, a roditelji djece koja su dobila vrtić sada mogu tražiti posao i zaposliti se jer imaju gdje ostaviti djecu. Novi vrtić donio je i nekoliko novih radnih mjesta i nova zapošljavanja u Garešnici – kazao je gradonačelnik Bilandžija.

GRAD GAREŠNICA Gotova prva faza obnove bivše ‘općinske zgrade’

Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića na Gajinskim livadama započet je još za mandata bivšeg gradonačelnika Garešnice Velimira Žunca, danas državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. On je, očekivano, s posebnim zadovoljstvom sudjelovao na svečanosti otvorenja.