Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
petrinja

Otvoren prostor Društva Naša djeca

1/6
Foto: Društvo naša djeca
Osim aktivnosti za djecu, za roditelje će se organizirati edukacije i savjetovanja stručnog tima DND Petrinja kojeg čine psiholog, logoped, socijalni pedagog, pedagog i pedijatar

Društvo Naša djeca Petrinja svečano je otvorilo vrata svog prostora u kojem će se ubuduće održavati brojne aktivnosti za djecu Petrinje i njihove roditelje. Opremljena je posudionica igračaka, a uz nju će se u prostoru održavati programi igraonice za djecu različitih dobnih skupina s naglaskom na djecu od 0 do 3 godine za koje do sada u Petrinji nisu postojali organizirani sadržaji van vrtića, likovno-kreativne radionice i bajkaonice.

Stambeno zbrinjavanje na području županije Kosovski Hrvati u Dumačama uskoro će dobiti kuće u vlasništvo

- Osim aktivnosti za djecu, za roditelje će se organizirati edukacije i savjetovanja stručnog tima DND Petrinja kojeg čine psiholog, logoped, socijalni pedagog, pedagog i pedijatar. Tako će i roditelji moći dobiti adekvatnu podršku u odgoju i poticanju razvoja djece – rekla je predsjednica Društva „Naša djeca“ Martina Boltužić Dževerlija.

Cijeli program realiziran je uz financijsku potporu Grada Petrinje te donacije brojnih tvrtki s područja Sisačko-moslavačke županije. Ključan je, ističu u Društvu, angažman volontera koji su se rado odazvali pozivu za pomoć u uređenju prostora.

Na otvorenju su u prigodnom programu sudjelovala djeca Dječjeg vrtića Petrinjčica, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i Srednje škole Petrinja.

Petrinja REGIONALNI DANI EU FONDOVA Petrinja je prepoznala i iskoristila fondove EU – trenutačno ima ugovorenih više od 400 milijuna kuna