Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kaštela

Otvoren prvi javni bazen

Javni bazen u Kaštelama
Foto: Grad Kaštela
Ova investicija vrijedna 53 milijuna kuna obuhvaća zatvoreni 25 metarski bazen sa popratnim sadržajima, restoranom, wellnesom i spa, Jedriličarski klub s uređenom obalom i ugostiteljskim sadržajima te uređena obalna šetnica s dodatnom infrastrukturom

U Marini Kaštela otvoren je međunarodni jedriličarski sportski centar te zatvoreni bazen koji će tijekom cijele godine biti namijenjen javnoj upotrebi. Radi se o rekreativnom bazenu dugom 25 metara, u zatvorenom grijanom prostoru, jedinstvenom u Dalmaciji, ali i prvom javnom bazenu u Kaštelima.

Kombi vozilo za djecu s teškoćama u Kaštelima Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela Novo vozilo za prijevoz djece s teškoćama u razvoju

U bazenu je već aktivan Plivački klub Kaštela, koji je do sada za treninge morao putovati u Split. Ova investicija vrijedna 53 milijuna kuna obuhvaća zatvoreni 25 metarski bazen sa popratnim sadržajima, restoranom, wellnesom i spa, Jedriličarski klub s uređenom obalom i ugostiteljskim sadržajima te uređena obalna šetnica s dodatnom infrastrukturom.

Na svečanom otvorenju upriličena je press konferencija na kojoj su se uz kapetana Josipa Berketa prisutnima obratili i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban kao izaslanik Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, direktor Mirno more flote mira Michael Fuchs i predstavnica izaslanstva Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Martina Klenner-Auvillain.

– Od postojanja Grada Kaštela, ovo je najveći projekt koji se realizirao na ovom području. Prije nekoliko godina izgrađena je marina, a danas su tu jedriličarski centar i bazen kojeg će moći koristiti svi građani. Osim toga, već četvrtu godinu ovdje se provodi najveći socijalno – pedagoški projekt u Europi “Mirno more – flota mira”. Jedinstveni duh Flote mira, ogleda se u tome da djeca koja odrastaju u teškim socijalnim uvjetima, osobe sa psihičkim ili fizičkim invaliditetom, zajedno jedre, vesele se i plešu. Hvala svima koji su se uključili u ovu lijepu priču – kazao je gradonačelnik Ivanović, izvijestili su iz Kaštela.

– Međunarodni jedriličarski centar biti će u funkciji našeg jedriličarskog kluba. Imamo još i veslački i odbojkaški klub. On će služiti će i za organizaciju raznih regata. Javnu korist organizacije regata spajamo donekle i sa dodanom vrijednošću marine. Slično kao u Barceloni. Namjeravamo postati jedinstven centar za jedriličarske federacije. Imamo već interes finske i ruske jedriličarske federacije.Slijedeći korak nam je izgradnja sportskog hotela i hostela – istaknuo je Josip Berket vlasnik Marine Kaštela iz Kaštel Gomilice.

U zaseoku Ninčevići otvorena nova OŠ Kralja Zvonimira naselje Ninčevići U Solinu otvorena novoizgrađena osnovna škola