Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Svečanim presijecanjem vrpce župan Pauk označio početak emitiranja

Otvoren Radio Gimnazija Antuna Vrančića

Otvoren Radio Gimnazija Antuna Vrančića
Foto: Šibensko-kninska županija
Ovaj pionirski projekt ima viziju kod učenika razvijati komunikacijske vještine, potaknuti na kritičko razmišljanje i sposobnost analize kao i utjecati na stvaranje svijesti o jedinstvenosti i vrijednosti različitih mišljenja, stavova i ideja

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović danas su u gimnazijskoj crtaonici prisustvovali otvorenju internetskog Radija Gimnazija Antuna Vrančića, popularno nazvanog Radio GAV. Svečanom otvorenju uz učenike, profesore i članove Školskog odbora nazočio je i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta.

Ovaj pionirski projekt ima viziju kod učenika razvijati komunikacijske vještine, potaknuti na kritičko razmišljanje i sposobnost analize kao i utjecati na stvaranje svijesti o jedinstvenosti i vrijednosti različitih mišljenja, stavova i ideja. Impressum redakcije čine učenici prvog i drugog razreda pod vodstvom mentorice, profesorice hrvatskog jezika, Danijele Grubišić.

Karlovac Godišnju uštedu od oko 450.000 kuna obje strane daju za pomoć starijim sumještanima Karlovac i Županija sjednice ubuduće, umjesto putem radija, prenose putem Live Streama na YouTubeu

Izvođenjem himne Republike Hrvatske kao i himne šibenske gimnazije, klapa Gimnazijalke uveličala je otvorenje nakon čega se okupljenima prigodnim riječima obratio ravnatelj Josip Paić ujedno glavni i odgovorni urednik. U svom obraćanju ravnatelj Paić posebno je naglasio kako je Radio GAV rezultat dugogodišnjeg truda i angažmana u pribavljanju potrebne opreme i dokumentacije.

- Ovaj Radio će zasigurno biti jedna od platformi gdje ćete moći komunicirati i poticati na diskusiju teme koje su interesantne i bitne za vas kao gimnazijalce i srednjoškolce ali i sve mlade. Siguran sam i da će određeni dio vas u radu na školskom radiju prepoznati svoj profesionalni poziv pa će nastaviti brusiti i školovati svoj talent te se profesionalno baviti novinarstvom - kazao je župan Pauk u svom pozdravnom govoru mladim gimnazijalcima.

Svečanim presijecanjem vrpce i gostovanjem u eteru prve radio emisije župan je i službeno označio početak emitiranja Radio GAV te čitavoj redakciji zaželio puno uspjeha u radu.

Šibenik Šibenska gradska uprava pokreće novi program “Idemo do grada” Do revitalizacije povijesne jezgre koncertima, obnovom objekata...