Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Hrvatski i inozemni agronomski stručnjaci borave u Vodicama

Otvoren Simpozij agronoma u 2019. godini

1/2
Foto: Šibensko-kninska županija
Cilj simpozija je predstaviti rezultate najnovijih znanstvenih istraživanja hrvatskih i inozemnih agronomskih stručnjaka te na taj način omogućiti prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju.

Sudionike 54. hrvatskog i 14. međunarodnog Simpozija agronoma u Vodicama na svečanoj je ceremoniji otvorenja pozdravila zamjenica župana Darija Puljić.

Razvoj ekopoljoprivrede Općine Cerna i Gradište žele unaprijediti proizvodnju Ekopoljoprivreda temelj je razvoja proizvodnje na istoku Hrvatske

- Poljoprivreda čiji je osnovni cilj proizvodnja hrane danas je itekako protkana i ovisna o primjeni novih tehnologija i znanja. Suradnja vas znanstvenika, administracije poljoprivrednika i industrije je nužna kako bi povećali poljoprivredni proizvodnju uz ograničene resurse i klimatske promjene te sačuvali okoliš za buduće naraštaje - kazala je u prigodnom obraćanju okupljenima zamjenica Puljić te im zaželjela uspješan rad i ugodan boravak u županiji.

Na otvaranju Simpozija koji se ove godine odvija u organizaciji Agronomskog fakulteta u Zagrebu sudionicima su se obratili i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak te potpredsjednik za poljoprivredu i turizam Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević.

Cilj simpozija je predstaviti rezultate najnovijih znanstvenih istraživanja hrvatskih i inozemnih agronomskih stručnjaka te na taj način omogućiti prijenos znanstvenih postignuća u poljoprivrednu proizvodnju. U narednim danima će 350 sudionika predstaviti 260 znanstvenih radova u okviru deset sekcija: agroekologija, ekološka poljoprivreda i zaštita okoliša, agroekonomika i agrosociologija, genetika, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo, povrćarstvo, aromatično i ljekovito bilje, ratarstvo, ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, voćarstvo i poljoprivredna tehnika.

Tribunjski ribari iskoristili su početak ribolova i uspjeli uloviti svježe srdele Gotov lovostaj Svježa srdela ponovo na tržnicama