Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
vrijednost 890.000 kuna

Otvorena mrtvačnica u Voćarici kod Novske

Foto: Grad Novska
Na redu je mrtvačnica u naselju Brestača, a ostalo je još izgraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac - dodao je Piletić najavivši i da će se uskoro prostor oko objekta asfaltirati.

Mještani sela Voćarice, na području Novske, konačno su dočekali da i njihovo mjesno groblje dobije mrtvačnicu. U nazočnosti mještana, gradonačelnika Marina Piletića sa suradnicima te izvođača radova, mrtvačnicu je blagoslovio Josip Pandžić, župnik župe sv. Tome u Rajiću.

Potpisivanje ugovora za novu kanalizacijsku mrežu u Novskoj Veliki projekt Do kraja 2021. kanalizaciju će napokon dobiti svi Novljani

- Pogrebni obredi sada će se moći obaviti na dostojan način, a obitelji umrlih oprostiti od svojih najmilijih. Mrtvačnice su dio tužnih trenutaka, oproštaja od pokojnika, potreba obitelji i mještana da se dostojno opraštaju od svojih najmilijih, ali i važan dio komunalne infrastrukture - rekao je gradonačelnik Piletić prilikom otvorenja mrtvačnice čiju je gradnju sa 890.000 kuna financirao Grad Novska.  

Mrtvačnica osim prostora za oproštaj od pokojnika ima i prostoriju za svećenika, mali boravak sa spremištem i sanitarni čvor.

- Na redu je mrtvačnica u naselju Brestača, a ostalo je još izgraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac - dodao je Piletić najavivši i da će se uskoro prostor oko objekta asfaltirati.

POMOĆ GRADA Novljanski vatrogasci dobili nova vozila