Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POVEZANA ČETIRI NASELJA OPĆINE IVANSKA

Otvorena obnovljena prometnica u Samarici

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Asfaltirana prometnica iznimno je važna za sve stanovnike općine Ivanska

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima sudjelovao je na svečanom otvorenju modernizirane prometnice u mjestu Samarica. Uz načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina sa suradnicima i mještane Samarice, na otvorenju je bio i bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak. Riječ je o posljednjoj novoobnovljenoj dionici u mjestu Samarica dugoj 2,5 kilometara, a radovi koje je u stopostotnom iznosu financirala Županijska uprava za ceste bili su vrijedni 2,6 milijuna kuna.

Javni poziv za sufinanciranje turističkih i ugostiteljskih projekata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Županijska Turistička zajednica daje milijun kuna bespovratnih potpora

Tako je ispunjeno obećanje župana Damira Bajsa da će potez do mjesta Samarica, koji obuhvaća i naselja Donja Petrička, Babinac i Gornja Petrička, u cijelosti biti moderniziran, odnosno obnovljen. Riječ je o jednom od najskupljih projekata Bjelovarsko-bilogorske županije vrijednom 7,5 milijuna kuna. Asfaltirana prometnica u Samarici od iznimnog je značenja za sve stanovnike općine Ivanska s obzirom na to da je riječ o jednom od preduvjeta za kvalitetan život građana, a kojim se pruža mogućnost mještanima da svoju budućnost vide u ovom kraju.

– Lijepo je biti u Samarici. Završava se jedan projekt koji se provodi već godinama, a to je povezivanje četiriju naselja u općini Ivanska. Ovdje živi velik broj ljudi i ova cesta omogućit će im bolji pogled na budućnost. Veseli me što su i tri kuće kupljene nakon što je asfalt došao. U Ivanskoj imamo i niz drugih projekata koji su promijenili ukupan izgled, ali i standard življenja. Tu je obnova osnovne škole, školsko-sportske dvorane, nakon čega će škola prijeći na jednosmjenski rad – rekao je u Samarici župan Damir Bajs.