Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Javni poziv za sufinanciranje turističkih i ugostiteljskih projekata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Županijska Turistička zajednica daje milijun kuna bespovratnih potpora

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan D. Bajs održao je radni sastanak s predstavnicima Turističke zajednice i predsjednikom Ceha ugostitelja S. Koljićem

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, održao je radni sastanak s predstavnicima Turističke zajednice te predsjednikom Ceha ugostitelja BBŽ Srećkom Koljićem na temu bespovratnih potpora županijske Turističke zajednice za sufinanciranje turističkih i ugostiteljskih projekata, a s ciljem unapređenja i razvoja turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Javni poziv vezan uz bespovratna sredstva bit će vrijedan milijun kuna i sadržavat će niz mjera s posebnim naglaskom na prilagođavanje ugostiteljskih i turističkih objekata epidemiološkim uvjetima u cilju suzbijanju pandemije koronavirusa.

POTPORE GRADA GAREŠNICE MLADIM OBITELJIMA Potpisano šest ugovora za pomoć u rješavanju stambenog pitanja

Pomoć za krizna vremena

Bit će to još jedan vid pomoći Bjelovarsko-bilogorske županije i njezine Turističke zajednice turističkom i ugostiteljskom sektoru koji je podnio velik teret krize u vremenu pandemije koronavirusa. Javni poziv, temeljen na prijedlozima struke, uskoro će biti raspisan te će na njemu bespovratna sredstva moći ostvariti svi oni koji se bave ugostiteljskom i turističkom djelatnošću u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Usto, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima ovih je dana primio i predstavnike Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ na čelu s njihovim predsjednikom Radom Jovičićem. Bila je to prilika za razgovor o radu Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije kao i planovima rada za ovu godinu. Bjelovarsko-bilogorska županija prati rad Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ na lokalnoj razini pokroviteljstvima nad obilježavanjem obljetnica, ali i na očuvanju spomen-obilježja vezanih uz antifašizam.

Bjelovarsko-bilogorska županija u osam godina realizirala je brojne projekte Najveća ulaganja u školstvu i zdravstvu, uspješni po povlačenju EU sredstava, rast gospodarstva

Pokroviteljstva događanja

– Danas smo održali uobičajeni godišnji radni sastanak sa županom Bajsom. Za nas su aktivnosti tijekom travnja zapravo i najvažnije. Tijekom posljednjih pet-šest godina izuzetno dobro surađujemo sa Županijom i županom, posebno kada je u pitanju organizacija i provedba projekata i programa. Prije svega, naše aktivnosti su usmjerene na sve ono što mi možemo dogovoriti s lokalnom upravom na nivou županije. Primjerice, tijekom posljednje dvije godine smo na području Daruvara obnovili 25 spomen-obilježja, a planiramo ih obnoviti još desetak do kraja godine. Spomenička baština obveza je lokalne uprave i sukladno tome, mora se održavati i očuvati jer je riječ o kulturnom dobru. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u posljednjih godinu dana organiziraju se samo manja okupljanja i obilježavanja, bez masovnih komemorativnih skupova. Ove godine ćemo na prostoru Borika obilježiti 80. godišnjicu ustanka naroda u borbi protiv fašizma. Za koji dan imamo obilježavanja spomendana Danice u Koprivnici, a u Gudovcu ćemo 28. travnja obilježiti stradanje 195 pripadnika srpske nacionalnosti iz Gudovca, Velikog i Malog Korenova, Prgomelja, Bolča, Klokočevca, Tuka, Stančića i Breze – rekao je Rade Jovičić, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ-a.

Župan Bajs istaknuo je kako će Županija uobičajeno biti pokrovitelj događanjima koja se tiču važnih obljetnica vezanih uz antifašizam.