Izbornik
Naslovnica Gradovi
POTPORE GRADA GAREŠNICE MLADIM OBITELJIMA

Potpisano šest ugovora za pomoć u rješavanju stambenog pitanja

Foto: GAREŠNICA
Grad nudi dvije mjere, jednu za kupovinu zemljišta. stana ili kuće, a drugu za rekonstrukciju

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je šest ugovora za pomoć mladim obiteljima s područja Garešnice. Tri ugovora se odnose na kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a tri na rekonstrukciju stambenog prostora, obiteljske kuće ili stana.

GAREŠNICA Nastavlja se gradnja vodovoda u Dišniku i kroz Veliki Pašijan

– Grad Garešnica nudi te potpore od 2017. godine, a time pokušavamo biti podrška mladim obiteljima pri rješavanju njihova stambenog pitanja. Imamo dvije mjere. Jedna se odnosi na kupovinu građevinskog zemljišta, stana ili kuće, a druga se odnosi na rekonstrukciju postojećeg stana ili obiteljske kuće te oni ostvaruju pomoć u iznosu od 7000 kuna. S druge strane, oni koji kupe kuću, stan ili zemljište ove godine, mogu iskoristiti i ovu drugu potporu za adaptaciju postojećeg stambenog objekta – rekao je gradonačelnik Josip Bilandžija ističući da je njihov javni poziv stalno otvoren i poručivši mladim obiteljima da im se mogu javiti tijekom cijele godine.

Točnije, javni poziv traje do kraja godine, odnosno do iskorištenja sredstava, a maksimalni iznos subvencije po prijavitelju iznosi 7000 kuna. Podsjetimo, prošle godine je za te stambene mjere za mlade iz garešničkog gradskog proračuna izdvojeno više od sto tisuća kuna. U interesu im je, kaže, da se mlade obitelji dosele ili da pomognu mladim obiteljima koje već žive na području Garešnice da budu dio toga grada i u budućnosti.

GAREŠNICA Pokreće se projekt “Društveni dom Rogoža, dogradnja i adaptacija”

Inače, to nije jedina mjera, Grad Garešnica ima još potpora za mlade obitelji. Naime, prema gradonačelnikovim riječima, Grad Garešnica osigurao je mjesto u vrtiću svoj djeci na svom području, a tu su još i potpore za novorođenčad, potpore u obliku stipendija, subvencija za prijevoz učenika i ostale.