Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
'Vina od davnina'

Otvorena prva boca vina Kraljevina Zelina berbe 2017.

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Vino pod etiketom robne marke Zagrebačke županije sad može staviti šest vinara, a još tri će moći do ljeta

Prva boca vina Kraljevina Zelina berbe 2017. otvorila se pretprošlog vikenda na svečanosti u sklopu manifestacije “Vina od davnina” koja se održala u zagrebačkoj Art galeriji. Osim toga, odsad vino u promet pod etiketom robne marke Zagrebačke županije može staviti šest vinara: OPG Željka Kosa, OPG Stjepana Puheleka Pureka, Vina Kos Jurišić, OPG Branimira Žigrovića, Vina Bedekovich d.o.o. i Vinarija Jarec-Kure. Još će tri vinara dobiti isto odobrenje do ljeta.

Hitna Zagrebačka županija Pomlađivanje voznog parka Šest vozila za hitnu službu, župan najavio kupnju još devet do kraja godine

Otvaranju prve boce Kraljevine Zelina ispred Zagrebačke županije prisustvovali su zamjenik župana Hrvoje Frankić i predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

– U kultu hrane i pića vino ima posebno mjesto. Svaki pravi gospodar uvijek je počastio putnika namjernika, kao i svoje goste, čašom vina. To se čini i danas. Idemo ukorak s vinarima. Ruku pod ruku. Uvidjeli smo, a ne samo gledali, čuli smo, a ne samo slušali. Stalo nam je do vinara, a tako će biti i dalje – rekao je Mikuljan te naglasio da Županija već dvadesetak godina sudjeluje u “oblikovanju” robnih marki. Hrvoje Frankić, zamjenik župana Stjepana Kožića, pohvalio je proizvođače zbog kojih su se svi okupili.

– Udruga Kraljevina Zelina uspjela je okupiti proizvođače koji su se etablirali i stvorili prekrasnu priču – rekao je Frankić i dodao da je Županija za sufinanciranje projekata u poljoprivredi ove godine predvidjela 13 milijuna kuna.

Župan Kožić obišao OŠ Dubrava Župan Kožić u obilasku Za energetsku obnovu OŠ Dubrava 7 milijuna kuna