Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Montažni objekt za maloprodaju ribe i školjkaša

Otvorena ribarnica u Opuzenu financirana iz EU fondova

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Vrijednost projekta je nešto više od 280 tisuća kuna

Dobra vijest obradovat će žitelje cijele doline Neretve! U Opuzenu je u nazočnosti predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, Lokalne akcijske skupine u ribarstvu FLAG Južni Jadran, Regionalne razvojne agencije DUNEA, Grada Opuzena i Čistoće Opuzen otvorena montažna ribarnica za maloprodaju ribe i školjkaša te ostalih proizvoda ribarstva i marikuluture.

Realizacijom ovoga projekta Opuzen je dobio novi i kvalitetniji način plasiranja proizvoda ribarstva i akvakulture na tržište. Ribarima i trgovcima ribom i ostalih proizvoda ribarstva i marikulture bit će omogućena svakodnevna prodaja što bi u konačnici trebalo dovesti i do povećanja potrošnje proizvoda ribarstva i akvakulture, a to ujedno predstavlja i ostvarenje općeg cilja ovog projekta.

Uz povećanu gospodarsku aktivnost, nije zanemariv ni zdravstveni benefit veće konzumacije ribe i proizvoda od ribe. Ukupna vrijednost projekta je 283.251,25 kuna s PDV-om, od čega su sredstva iz eurospkih fondova 85 posto, dok je 15 posto vrijednosti projekta iz proračunskih sredstava Republike Hrvatske. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran.