Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije

Otvorene COVID ambulante u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Načelnik županijskog Stožera Bošnjaković, ravnatelj županijskog ZJZ-a dr. Cvitković i ravnatelj brodske bolnice dr. Samardžić pozivaju građane na oprez i pridržavanje epidemioloških mjera

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, a u cilju rasterećenja zdravstvenih ustanova, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije donio je odluku o aktiviranju COVID-19 ambulanti u djelatnosti obiteljske/opće medicine na području Brodsko-posavske županije.

Jedna od temeljnih kulturnih ustanova napokon će dobiti stalni postav Gotovo 10 milijuna kuna za dogradnju i rekonstrukciju Muzeja Brodskog Posavlja

Izdvojene COVID-19 ambulante uspostavljene su protekli tjedan pri domovima zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Građanima su osigurane usluge informiranja i savjetovanja putem telefona, pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, uzimanje briseva u dogovoru s epidemiološkom službom te kontaktiranja i obavještavanja testiranih osoba o rezultatima testiranja.

Radno vrijeme COVID ambulanti je od 9 do 17 sati, i to u Slavonskom Brodu na Trgu hrvatskog proljeća 3 (035/411-004) i u Novoj Gradiški u dvorištu Doma zdravlja, Matije Antuna Reljkovića 7 (035/627-159 i 098/340-525).

Slavonia.Travel Nova platforma slavonskih županija za domaće turiste

Načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković na konferenciji za novinare zahvalio je organizatorima javnih okupljanja na području županije koji su shvatili ozbiljnost situacije i otkazali svoja javna događanja kao što su rock koncert u Starcima, motosusreti na Strmcu kod Nove Gradiške, ribarske večeri u Davoru te nekoliko manifestacija u Sibinju. Zbog znatnog povećanja broja zaraženih građani su pozvani na pridržavanje propisanih mjera samozaštite i na odgovorno ponašanje.