Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Došao i premijer

Otvoreno 6. svjetsko prvenstvo mladih u bridžu u Opatiji

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Uz mlade natjecatelje, među kojima je i mnogo djece, su i njihovi roditelji i pratitelji, pa će u sljedećih 11 dana u Opatiji boraviti više od 600 gostiju

U Opatiji je otvoreno 6. svjetsko prvenstvo mladih u bridžu, na kojem sudjeluje oko 450 sudionika iz 38 zemalja, a predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na otvorenju je istaknuo kako ta igra može mladima pomoći u razvijanju vještina jer je potrebna visoka razina analize i taktike.

jedinstvena izložba Zavirite u ormar kraljice Sisi: Od haljina za 'po doma' do raskošnih krinolina

- Bridž se naziva kraljem kartaških igara, a odaziv natjecatelja u Opatiji pokazuje da je to i više od kartaške igre - rekao je Plenković na otvorenju.

Ocijenio je da bridž može mladima pomoći u razvijanju vještina potrebnih u suvremenom svijetu, s obzirom na to da je potrebna visoka razina analize i taktike tijekom igre. Domaćinstvo niza važnih bridž natjecanja u Hrvatskoj pokazuje da je naša zemlja važan igrač na europskoj i globalnoj bridž sceni, dodao je premijer Plenković, pozdravljajući sudionike natjecanja.

Opatija Pojačan nadzor komunalnih redara Vodite brigu o kućnim ljubimcima!

Predsjednik Hrvatskog bridž saveza Jurica Carić istaknuo je da je Opatija u proteklih 10 godina bila domaćin sedam natjecanja u bridžu na europskoj i svjetskoj razini.

Okupljene na 6. Svjetskom prvenstvu mladih u bridžu (6th World Bridge Youth Open Championships) u Opatiji pozdravio je i predsjednik Svjetske bridž federacije Giannarrigo Rona.

Uz mlade natjecatelje, među kojima je i mnogo djece, su i njihovi roditelji i pratitelji, pa će u sljedećih 11 dana u Opatiji boraviti više od 600 gostiju, privučenih Svjetskim prvenstvom mladih u bridžu.

Djevojka s galebom u Opatiji OPATIJA Baby boom nakon podizanja naknade na minimalno 10.000 kuna