Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Pojačan nadzor komunalnih redara

Vodite brigu o kućnim ljubimcima!

Opatija
Foto: Grad Opatija
Cilj ovih mjera je jačanje svijesti građana o potrebi očuvanja čistoće na javnim površinama. Primarno je kontrola usmjerena prema vlasnicima koji tijekom šetnje kućnih ljubimaca onečišćuju javne površine

Komunalni su redari u Opatiji počeli pojačano nadzirati provođenje Odluke o komunalnom redu i držanju kućnih ljubimaca, osobito na području obalne šetnice Lungomare, u Parku Angiolina, na dječjim igralištima i plažama, propćili su iz gradske uprave.

Cilj ovih mjera je jačanje svijesti građana o potrebi očuvanja čistoće na javnim površinama. Primarno je kontrola usmjerena prema vlasnicima koji tijekom šetnje kućnih ljubimaca onečišćuju javne površine.

Komunalni će redari kada i ako zateknu nekog vlasnika kako krši odredbe - prvo upozoravati, a kasnije i sankcionirati prekršitelje. Naime, u slučaju kršenja odredbi ovih odluka prekršitelju slijedi financijska kazna od 1000 kuna.

Hrvatski muzej turizma primljen je u NEMO Opatijski muzej dobio prestižno stručno priznanje Djevojka s galebom u Opatiji OPATIJA Baby boom nakon podizanja naknade na minimalno 10.000 kuna