Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Otvoreno novo, suvremeno uređeno reciklažno dvorište

Foto: Grad Garešnica
Odvojenim prikupljanjem i recikliranjem otpada štedimo resurse i čuvamo okoliš – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija

U garešničkoj Industrijskoj zoni – jug sagrađeno je novo reciklažno dvorište, a danas je održana završna konferencija tog gradskog projekta te ujedno i svečano otvorenje reciklažnog dvorišta. Nazočni su bili predstavnici gradske vlasti, izvođača radova, Poduzetničkog centra Garešnica i drugi koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Istaknuto je da je riječ o vrijednom i za stanovnike Garešnice i okolice važnom objektu komunalne infrastrukture koji će unaprijediti gospodarenje komunalnim otpadom.

GAREŠNICA Gradske potpore za stambeno zbrinjavanje

– Gradnjom novog reciklažnog dvorišta želimo smanjiti količinu otpada koja se odlaže na gradskom odlagalištu Johovača. Posljednjih godina s našom gradskom tvrtkom Komunalac ulažemo velike napore kako bismo osigurali uvjete za odvojeno prikupljanje otpada te potaknuli ekološku svijest naših građana i educirali ih kako razvrstati otpad. Nije smeće svaki otpad koji se proizvede u kućanstvima, a njegovim odvojenim prikupljanjem i recikliranjem štedimo resurse i čuvamo okoliš – rekao je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i naznačio da će se uskoro ukloniti tzv. „zeleni otoci“ u gradu jer nisu postigli svrhu, budući da pojedini građani nisu razvrstavali otpad.

Novo reciklažno dvorište suvremeno je uređeno, asfaltirano i ograđeno, a u njemu se nalaze spremnici za razne vrste otpada. Građani s područja Grada Garešnice onamo će otpad moći dovoziti besplatno.