Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U Međimurju

Otvoreno trostruko svjetsko prvenstvo u ribolovu

ribolov
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Natjecanja će se održavati na vodama stare Mure u Žabniku kod Svetog Martina na Muri i Podturna, te na ribnjaku u Selnici

U Međimurskoj županiji je otvoreno trostruko Svjetsko prvenstvo u ribolovu. U organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije u počelo je 20. Svjetsko prvenstvo u ribolovu za invalide, 11. Svjetsko prvenstvo za veterane i 1. Svjetsko prvenstvo u kategoriji veterani – Masters.

Stari grad Potpisan ugovor Muzej 'Riznica Međimurja' bit će otvoren do 2020.

Natjecanja će se održavati na vodama stare Mure u Žabniku kod Svetog Martina na Muri i Podturna, te na ribnjaku u Selnici. Na svečanosti otvorenja u četvrtak u poslijepodnevnim satima sudjelovalo je 350 natjecatelja iz 19 zemalja, sa svojih 40 ekipa, kojima je u ime domaćina gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak zaželio dobrodošlicu.

- Međimurska županija možda jest mala regija po veličini, ali smo definitivno velika regija po sposobnosti organizacije i potencijalima koje imamo, a jedna od potvrda su ribolovne staze dobile potvrdu od stručnjaka da su najljepše u Europi, na što smo izuzetno ponosni - rekao je župan Matija Posavec. Predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Zoran Pfeifer podsjetio je da je to drugo Svjetsko prvenstvo u Međimurju u posljednje četiri godine, što znači da je i Svjetska federacija prepoznala potencijale i uvjete koje Međimurje nudi ribolovcima.

Urbanovo 2018. Počelo je Urbanovo 2018. Međimurska vina izvozit će se u Poljsku