Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ulaganje u budućnost

Ova općina mladima daje 30.000 kuna za kupnju nekretnine i adaptaciju objekta

ilustracija
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Također, sufinancirat će se prijevoz školske djece u 10-postotnom iznosu

Općina Sopje, osim što ulažu u izgradnju infrastrukture, misli i na mlade jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Općina je stoga povećala potpore za sve dobne skupine mladih s područja Sopja, prenosi Virovitičko-podravska županija.

POVOLJNIJI UVJETI POS-ovi stanovi gradit će se i u Našicama

Tako će do 30. 11. 2019. godine biti otvoren natječaj za potporu pri rješavanju stambenog putanja mladih obitelji na kojem se za kupnju nekretnine može dobiti do 20.000 kuna, dok za uređenje i adaptaciju stambenog objekta 10.000 kuna.

Tijekom listopada ova godine bit će raspisana i dva druga natječaja, jedan je za sufinanciranje boravka u učeničkim domovima za učenike s područja općine Sopje u iznosu 300 kuna mjesečno, a drugi se odnosi na potpore redovnim studentima u iznosu 500 kuna mjesečno, za koje će natječajna dokumentacija biti objavljena na službenoj internet stranici Općine.

Stambeno zbrinjavanje Ključevi stanova za mlade kadrove

Također, sufinancirat će se prijevoz školske djece u 10-postotnom iznosu. Iz Proračuna Općine izdvojena su sredstva za kupnju likovnih kutija za sve učenike prvih razreda osnovnih škola, dok su za učenike od 5. do 8. razreda kupljene tehničke kutije, dok u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Općina Sopje sudjeluje u 50-postotnom iznosu pri kupnji pomoćnih nastavnih materijala (radne bilježnice, geografski atlasi, likovne karte i mape RH).