Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
POVOLJNIJI UVJETI

POS-ovi stanovi gradit će se i u Našicama

1/2
Foto: Grad Našice
Broj stanova planirat će se prema odazivu, pa o građanima ovisi hoće li ih biti 15, 30 ili više

POS-ove stanove za mlade obitelji dobit će i Našice. Gradnja stanova za mlade ovisit će o interesu građana i željama za stvaranje životne zajednice upravo u Našicama.

Lokacija budućih stanova nalazi se na križanju Sokolske i ulice Vatroslava Lisinskog, na jednom od glavnih ulaza u grad. od Lokacija je samo 500 metara udaljena od središta grada sa svim sadržajima, dok je ni punih 100 metara udaljen zaštićeni park prirode obitelji Pejačević, često mjesto zanimljivih događanja. Budući stanovi bit će dio obitelji POS-a, odnosno cijena kvadrata bit će puno niža od tržišne, a usto se nude i povoljni krediti.

razvoj turizma i gospodarstva Za projekt uređenja Turističko-rekreacijskog centra povukli 68 milijuna kuna iz fondova EU

Važna odluka Grada

– Grad je donio važnu odluku o uključivanju u ovaj program, koji će osigurati da cijena stanova bude manja od komercijalne. Ovom važnom investicijom želimo pomoći svima koji žele riješiti svoje stambeno pitanje – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i dodao kako ovime želi potaknuti mlade da ostanu živjeti u Našicama.

– Ovo je jedan lijep primjer kako Grad skrbi o svojim sugrađanima. Već neko vrijeme razgovaramo s gradonačelnikom koji je želio ponuditi višu kvalitetu života Našičanima, uz dvije bitne prednosti, nisku cijenu te odlične uvjete kreditiranja – rekao je zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić.

Foto: Grad Našice

Podsjetimo, društveno poticana stanogradnja (POS) je zapravo gradnja i prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata, u prosjeku manjih od 1,8 posto, i rokova otplate do 30 godina.

Broj stanova nije poznat zato što će se prema strukturi i potrebama zainteresiranih kupaca oni i planirati, pa o građanima ovisi hoće li stanova biti 15, 30 ili više. Važnu investiciju podržava i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, pa je lokaciju pregledao i pomoćnik ministra Zdravko Vukić.

– Našice su postale jedno veliko gradilište, a cilj je osiguranje kvalitetnijih života i ostanak mladih u Našicama – pohvalio je Zdravko Vukić, dodavši da je predviđena lokacija komunalno i infrastrukturno odlično opremljena.

Izložba oldtajmera Stari limeni ljepotani oduševili Orahovčane

Pomoć učenicima

Grad Našice i na druge načine potiče kvalitetniji život mladih na svom području. Uz lanjsku kupnju novih udžbenika, za sve ovogodišnje osnovnoškolce osigurao je nove radne bilježnice.

– Mislim da ćemo ovom investicijom od pola milijuna kuna doista pomoći roditeljima koji, kao i mi, žele da djeca uspješno završe školu – rekao je gradonačelnik Miletić.

Sufinancira se u Našicama i boravak djece u vrtiću i jaslicama s više od 1000 kuna mjesečno po djetetu. Ove su mjere, uz nove stanove, ističu u Gradu, jedan od preduvjeta za povećanje nataliteta koji se kontinuirano bilježi u Općoj županijskoj bolnici Našice. Kako bi razvijali grad u profesionalnom smislu, ali i pružili bolju budućnost mladima, svake godine Grad osigurava ukupno 30 stipendija, od čega je 25 u visini od 800 kuna mjesečno i još po 1000 kuna mjesečno za pet izvrsnih studenata.