Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpore iz županijskog proračuna

Ove godine 1,175 milijuna kuna za projekte i programe 80 udruga civilnog društva

Foto: Osječko-baranjska županija
Ugovore o financijskim potporama s predstavnicima udruga potpisao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

Ove je godine Sisačko-moslavačka županija raspodijelila 1,175 milijuna kuna na 80 udruga koje su, putem javnog poziva, dobile sredstva za svoje djelovanje. S predstavnicima udruga ugovore je potpisao župan Ivo Žinić, a ugovori su se odnosili na financijske potpore koje je županija dodijelila za projekte i programe udruga iz područja zdravstvene zaštite i prevencije ovisnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga iz područja socijalne skrbi, udruga umirovljenika, izvaninstitucionalne skrbi, udruga mladih te programe udruga proisteklih iz II. svjetskog rata.

poklon bon Dodjela nagrada učenicima koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima

Deset je udruga potporu dobilo za svoje projekte iz područja zdravstvene zaštite i prevencije ovisnosti. Njima je dodijeljeno 80.000 kuna.

Vrijedni programi

– Vidimo koliko je ovo široko područje i svatko od vas je u svom području djelovanja, ali i u svom kraju, itekako važan segment u području sprečavanja određenih ovisnosti u našem društvu, pogotovo kod mladih. Ovdje ima i hvalevrijednih programa zdravstvene zaštite – rekao je župan.

Za projekte i programe predstavnicima 35 udruga proisteklih iz Domovinskog rata dodijeljeno je 748.000 kuna. Domovinski rat temelj je na kojem je stvorena hrvatska država, a udruge koje su proistekle iz njega one su koje brojnim aktivnostima nastoje očuvati njegov dignitet i prenositi istinu o njemu, poručio je Žinić.

Potpisani ugovori Za programe i projekte udruga 756 tisuća kuna

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ-a Nenad Bužanić zahvalio je u ime predstavnika udruga Županiji na potporama koje su izdvojene za njihov rad.

U skladu s mogućnostima

– Naše su želje uvijek malo veće od onoga što dobijemo, ali imamo se mogućnost prijaviti na različite natječaje za potpore, od Županije, naših gradova ili općina pa i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Imamo više izvora financiranja, imamo i naš izvor, članarine, i vjerujem kako na taj način svi možemo provesti sve planirane aktivnosti – rekao je Bužanić.

Za potpore programima 35 udruga iz područja socijalne skrbi, umirovljenika, izvaninstitucionalne skrbi, udruga mladih te programe udruga proisteklih iz II. svjetskog rata ove je godine dodijeljeno 355.000 kuna.

Prikupljeno je 42.650 kuna na modnoj reviji lokalnih dizajnera Humanost na djelu Modna revija za nabavu uređaja sisačkoj pedijatriji

– Sredstva su za razvoj civilnog društva na razini županije na razini višoj od 5,5 milijuna kuna. Nije to mali iznos, nije ni veliki, ali sukladno mogućnostima naše županije, našeg gospodarstva i ekonomije, vjerujem da će ta sredstva biti još veća i da ćemo moći pripomoći puno više u vašem radu – rekao je župan Ivo Žinić.