Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Potpisani ugovori

Za programe i projekte udruga 756 tisuća kuna

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ugovore s predstavnicima 42 udruge potpisao je župan Danijel Marušić

U županijskoj vijećnici svečano su potpisani ugovori o odobrenim sredstvima za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz područja zdravstva, socijalne skrbi, umirovljenika i hrvatskih branitelja. Novčana sredstva za projekte i programe raspodijeljena su pojedinačno po korisnicima, za namjenu i sufinanciranje odabranih programa i projekata. Ugovore s predstavnicima 42 udruge potpisao je župan Danijel Marušić, koji je tom prilikom naglasio da će Brodsko-posavska županija i ubuduće pratiti sve kvalitetne programe koji u svome fokusu imaju ranjive i marginalizirane skupine.

Brodska Opća bolnica postaje veliko gradilište Intenzivni radovi na više odjela rezultirat će boljim uvjetima za pacijente i osoblje

– Ove godine u proračunu je za udruge previđen iznos od 756.000 kuna. Naravno da novca za aktivnosti nikad dosta, ali mislim da su sredstva ipak dostatna za redovito funkcioniranje udruga. Naše su udruge jako aktivne i na tome im treba zahvaliti i pohvaliti ih – rekao je Marušić.

Programi 18 udruga proisteklih iz Domovinskog rata financirat će se s 300 tisuća kuna. Za 16 programa udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi predviđeno je u proračunu 90 tisuća kuna, za sedam programa umirovljeničkih udruga 180 tisuća kuna, a za program savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja udruge Brod predviđen je iznos od 186 tisuća kuna.