Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ZA DJEČJA IGRALIŠTA I SPORTSKE TERENE DVA MILIJUNA KUNA U PRORAČUNU ZA 2021.

Ove godine pet novih dječjih igrališta

Foto: Osječko-baranjska županija
Ove godine planirana je također izgradnja sportskog terena u Antunovcu te radovi na sanaciji sportskog terena u OŠ Ladimirevci

Na području Osječko-baranjske županije od 2017. do 2020. sagrađeno je i opremljeno čak 27 dječjih igrališta, a ukupna vrijednost tih investicija iznosi 3,2 milijuna kuna. U istom razdoblju sagrađeno je i 14 sportskih terena ukupne vrijednosti 4,2 milijuna kuna. Unatoč ograničenjima zbog pandemije ove investicije nastavljene su i prošle godine.

Pripreme za revitalizaciju područja OLT-a u Osijeku u punom jeku Od poduzetničkog i kulturnog inkubatora, pa do bazena, kazališta i 380 stanova

Tako je župan Ivan Anušić u srpnju donio zaključak o izgradnji i opremanju dječjih igrališta na području Osječko-baranjske županije na lokacijama u Bizovcu, Seoni, Gajiću, Gorjanima, Koški, Kućancima, Punitovcima, Mrzoviću, Palači i Kapelni.

Potpisani su lani u kolovozu sporazumi o suradnji na realizaciji projekata izgradnje i opremanja dječjih igrališta između Županije i općina na čijem području se grade, a nakon provedenog postupka javne nabave potpisani su ugovori o njihovoj izgradnji i opremanju u Bizovcu, Seoni, Gajiću, Gorjanima i Koški. Ugovori su realizirani u prosincu, a ukupna vrijednost projekta, radova i nadzora iznosila je 632.369 kuna.

MEĐNARODNI DAN Zajedno za sigurniji internet

Početkom 2021. proveden je postupak javne nabave i odabira izvođača radova za preostalih pet lokacija, odnosno Kućanci, Punitovci, Mrzović, Palača i Kapelna, na kojima će se izgraditi i opremiti dječja igrališta u ovoj godini, a ukupna vrijednost projektiranja, radova i nadzora iznosi 593.544 kuna. Ove godine planirana je također izgradnja sportskog terena u Antunovcu te radovi na sanaciji sportskog terena u OŠ Ladimirevci.

Planirana sredstva za dječja igrališta i sportske terene u županijskom proračunu za 2021. iznose 2,050.000 kuna.