Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Lepoglava

Ove godine uredili pet kilometara vodotoka

1/7
Foto: Grad Lepoglava
Uređeno je nešto više od tri kilometra vodotoka rijeke Bednje koja prolazi Lepoglavom te vodotok potoka Višnjica u dužini od dva kilometra

Završeni su radovi na uređenju vodotoka koje su, u suradnji s Gradom Lepoglavom, pokrenule Hrvatske vode. Gradonačelnik Marijan Škvarić tim se povodom sastao s predstavnikom izvođača radova, direktorom tvrtke Hidroing Danijelom Risekom.

Pod krovom do jeseni Počela gradnja društvenog doma u Lepoglavskoj Vesi

- Uz Hrvatske vode, kojima zahvaljujem što su prepoznale potrebu, uvažile naše prijedloge i investirale u uređenje vodotoka na području Grada Lepoglave, zahvalu upućujem i izvođaču na kvalitetno izvedenim radovima te odličnoj suradnji u provedbi ovog, za Grad, važnog projekta – istaknuo je Škvarić.

Od početka godine je u okviru navedenih zahvata uređeno više od pet kilometara vodotoka – nešto više od tri kilometra vodotoka rijeke Bednje koja prolazi Lepoglavom te vodotok potoka Višnjica u dužini od dva kilometra.

- Uređenjem vodotoka, posebice na kritičnim mjestima gdje je uslijed obilnih kiša dolazilo do izlijevanja vode iz korita, smanjili smo opasnost od poplava koje su nam posljednjih godina zadavale velike probleme, posebice građanima koji žive u neposrednoj blizini tih vodotoka, ali i vatrogascima koji su im uvijek priskakali u pomoć. Uz smanjenje opasnosti od poplava i šteta koje tom prilikom nastaju, uređenjem vodotoka uredili smo i područja kojima prolaze – naglasio je gradonačelnik Škvarić podsjetivši da su Hrvatske vode i prijašnjih godina na cijelom području Grada Lepoglave izvodile zahvate na uređenju vodotoka.

DEMOGRAFSKA POLITIKA Položena povelja u temelje budućeg dječjeg vrtića u Višnjici

U okviru tih zahvata uređeni su vodotoci potoka na području Kameničkog Podgorja, Lepoglavske Vesi, na području mjesnih odbora Lepoglavska Ves i Vulišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj te u Sestrancu i Žarovnici.