Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Kutini uručeni ugovori o potporama za učeničke domove

Ove školske godine Županija sufinancira smještaj za 91 đaka

Županija sufinancira 50 posto cijene smještaja u domu
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Iznimka je Učenički dom u Kutini, u kojem je smještaj za sve učenike od lani – besplatan

Župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak su u Učeničkom domu Kutina svečano uručili odluke o sufinanciranju troškova smještaja u učeničkim domovima za učenike s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije.

Županija sufinancira troškove smještaja u učeničkim domovima za učenike srednjih škola s prebivalištem na području SMŽ-a od 2010. godine, a ove školske godine sufinanciranje je ostvario 91 učenik u 21 učeničkom domu. Sufinanciranje se ostvaruje putem javnog natječaja početkom svake školske godine u iznosu od 50% cijene smještaja koji plaćaju roditelji, a koji iznosi 315 kuna mjesečno, počevši od listopada tekuće godine do lipnja iduće godine.

PUNK Energetska obnova u Kutini Bivši “Komitet” pretvoren u poduzetnički inkubator

Iznimka je Učenički dom u Kutini, u kojem je smještaj za sve učenike odlukom iz srpnja prošle godine – besplatan.

– Lani smo uveli mjeru da svaka generacija koja je upisala školu na ovom području, može dobiti besplatan dom. Prve godine bilo je 15 učenika, a ove imamo 22. Osim te mjere imamo i 100 potpora za 50-postotno sufinanciranje učeničkih domova bilo gdje u Hrvatskoj – rekao je Žinić pri uručenju odluka o financiranju smještaja u UD Kutina. 

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina