Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Bjelovar pomaže poljoprivrednicima

Pčelarima, uzgajivačima konja, zakupcima na tržnici i stočaru dodijeljeno 252.000 kuna

Foto: Grad Bjelovar
Kad se novac pravilno rasporedi, kad se pazi na svaku kunu i kad se od jedne izvuče pet kuna iz EU, onda možemo za naš Bjelovar napraviti puno više, zaključio je gradonačelnik Dario Hrebak

Nakon što je početkom svibnja Grad Bjelovar raspisao javne pozive za poljoprivrednike, ovih su dana u Gradskoj upravi podijeljene odluke o isplati potpora za 56 pčelara, 26 uzgajivača konja pasmine gidran, 12 zakupaca za prodajna mjesta na Gradskoj tržnici te jednoga stočara koji se bavi mliječnim govedarstvom. Odnosno, ukupno su za njih 95 odobrene potpore vrijedne 252.000 kuna.

Na red za obnovu došla i I. osnovna škola Bjelovar Đaci će u obnovljenu školu u travnju 2021., godišnje uštede na režijama 150.000 kuna

radonačelnik Dario Hrebak čestitao je svim poljoprivrednicima te im zahvalio na radu i trudu koji ulažu u to da naš kraj ima zdravu i kvalitetnu hranu, što se iznimno važnim pokazalo i u krizi uzrokovanoj koronavirusom kojoj smo svjedočili. Trenutačno je zatvoren samo jedan javni poziv i to onaj za pčelarstvo, a svi ostali otvoreni su do daljnjega. Podsjetimo, ostale potpore obuhvaćaju voćarstvo, povrtlarstvo, cvjećarstvo, opremanje prostora za preradu u poljoprivredi, govedarstvo, konjogojstvo te svinjogojstvo. Prvi put uključena je i potpora za certificiranje bjelovarskog kvargla, sira zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla. U gradskom je proračunu za ovu godinu za 19 potpora male vrijednosti predviđeno 759.000 kuna.

Osim toga, i unutarnja obnova najveće bjelovarske dvorane privedena je kraju. Nove svlačionice i sanitarni čvorovi unutar sportske Dvorane europskih prvaka u Bjelovaru smještene pored IV. osnovne škole gotovo pola stoljeća nisu bili obnovljeni. Gradonačelnik Dario Hrebak kazao je da su u posljednjih godinu dana uložili u dvoranu ukupno oko dva milijuna kuna te da je ona sada dostojna rukometašica i rukometaša toga grada.

Prodaju i mlijeko Imaju 50 magaraca i planiraju se još širiti

- Spreman je i projekt energetske obnove dvorane s IV. osnovnom školom vrijedan čak 16 milijuna kuna. Najviše volim kad obnavljamo omiljena okupljališta Bjelovarčana, a koja nisu potpuno obnavljana posljednjih 50 godina, poput bazena, Doma kulture, Borika i ove dvorane. Nakon 50 godina gradi se i novi vrtić u Bjelovaru. Kad sam lani vidio doslovno "kopanj" u svlačionici i kako su one izgledale, odlučili smo da sve hitno treba sanirati jer želimo da kad druge ekipe dođu u Bjelovar, da znaju da su došli u grad europskih prvaka. Obećao sam da se idućih mjeseci neću nabacivati blatom niti praznim obećanjima, već samo konkretnim, ispunjenim i isporučenim projektima kojima dižemo standard u Bjelovaru. Nikom nije jasno kako sada ima tako puno novca!? Kad se novac pravilno rasporedi, kad se pazi na svaku kunu i kad se od jedne izvuče pet kuna iz EU, onda možemo za naš Bjelovar napraviti puno više - zaključio je gradonačelnik Hrebak.