Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Ukupno 37.000 košnica

Pčelarskom savezu županije 150 tisuća kuna potpore

Med
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Bjelovarsko-bilogorska županija ima godišnju produkciju oko 160 tona i među vodećima je u proizvodnji meda

Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećim je županijama po proizvodnji meda, s godišnjom proizvodnjom oko 160 tona te evidentiranih 560 pčelara i 37.000 košnica, a da bi se to dodatno osnažilo Županija je u 2018. godini u svom proračunu predvidjela 150.000 kuna potpora za pčelare. Tako će Županija dodijeliti sredstva za opremanje objekata za doradu, preradu, pakiranje i skladištenje proizvoda u pčelarstvu te nabavu medno-šećernih pogača za prehranu pčela.

vlak Uspostavljena važna željeznička veza Nakon 16 godina opet vozi vlak Virovitica – Daruvar – Zagreb

Zahvalu na svemu što je Županija napravila za pčelare izrazio je predsjednik Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Vladimir Maturanec.

 – Naša županija ima kvalitetan med i tim ocjenjivanjem napravili smo podlogu za županijski med “Slatka nit”, koji je financirala i Županija. Posebno mi je drago reći da je naša županija ušla u „Slavonski med“, koji je najprije dobio nacionalni znak izvornosti, a od nedavno i europski. Mnogo toga ne bi bilo moguće bez potpore župana – kazao je Maturanec. Županija financira i edukacije za pčelare te tečajeve za zanimanje pčelara.

Osnovna škola Čazma Peticija u Osnovnoj školi Čazmi Pobuna roditelja: tisuću potpisa uz zahtjev da školu preuzme grad Županijski Dom zdravlja bogatiji je za pet novih sanitetskih vozila Ulaganje u zdravstvo Za bolju sigurnost i skrb pacijenata pet novih sanitetskih vozila