Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
oprema vrijedna 5000 kuna

Pet brodskih obitelji dobilo vrijednu opremu za prvo dijete

1/5
Foto: Grad Slavonski Brod
Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji

Oprema za novorođenče vrijedna 5000 kuna, koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, prije nekoliko dana stigla je u još pet brodskih obitelji. Naravno, riječ o pronatalitetnoj mjeri koju je Grad Slavonski Brod uveo među prvim gradovima u Hrvatskoj.

Uz opremu vrijednu 5000 kuna, Grad je ostavio izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za dijete da jednokratnom novčanom pomoći od 1000 kuna dopune što ono im nedostaje.

Marko i Anja Vuković Lakše do prve nekretnine 'Dosta smo bacali novac, ovako ćemo barem imati svoj stan'

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a još uvijek to nisu ostvarili, moraju znati da se zahtjevi predaju najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. U tom zahtjevu također se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Obrazac zahtjeva moguće je preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskoga Broda te na službenim stranicama Grada, a uz njega treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke.

Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta.

Kroz ovu mjeru Grad nastoji omogućiti svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti obitelji, a za nabavu potrebne opreme za prvorođenu djecu u obiteljima ove će se godine iz proračuna izdvojiti 1,1 milijun kuna.

Tribina o vršnjačkom nasilju Na suzbijanju trebaju raditi i učenici i institucije Vršnjačko nasilje sve češće u školama, ali i na društvenim mrežama