Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Graditeljska škola Čakovec

Pet milijuna kuna za energetsku obnovu Učeničkog doma

Dom ima mjesta za 165 srednjoškolaca i učenika
1/7
Foto: Međimurska županija
U ovoj i 2019. godini adaptiramo dvadesetak institucija europskim sredstvima, kaže M. Posavec

Zgrada Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec, nakon školskih radionica te i susjedne Tehničke škole, drugi je javni objekt u obrazovanju u Međimurskoj županiji koji je energetski obnovljen u prvom ciklusu tijekom kojeg će se obuhvatiti još šest zgrada, za što će se izdvojiti 27 milijuna kuna. Vrijednost projekta energetske obnove Učeničkog doma je pet milijuna kuna, od čega je tri milijuna kuna financirano iz europskih fondova, 1,5 milijuna kuna iz nacionalnih fondova, a Međimurska županija sudjelovala je s 500.000 kuna.

Bolnica ima ukupno 16 odjela, od kojih su neki smješteni u zaštićenim spomenicima kulture Obnavlja se Neuropsihijatrijska bolnica u popovači 'Bolnici kontinuirano nedostaje liječnika specijalista'

– Cilj projekta je značajna financijska ušteda na energentima, a dobili smo i prostor u kojem naši korisnici mogu kvalitetno živjeti, učiti i napredovati. Planiramo i obnovu unutrašnjosti zgrade, čime ćemo privući nove učenike i studente – rekao je ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić.

Nakon obnove zgrada se iz energetskog razreda E penje u razred B, što će smanjiti troškove. Župan Matija Posavec kaže da je to jedan od 22 projekta energetske obnove na području Međimurja.

– Prošla je 41 godina otkad je ovaj dom izgrađen, i ovo je zasigurno jedna od najozbiljnijih investicija koja će biti na korist svim korisnicima i djelatnicima. U ovoj i 2019. adaptiramo 20-ak institucija europskim sredstvima – kazao je međimurski župan Matija Posavec.

sječa stabala Nestale raskošne krošnje Čakovčani ljutiti zbog sječe stabala Znanstveni skup Znanstveni skup Od bribirskih Šubića do čakovečkih Zrinskih