Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Poticajne mjere

Petin potpisala 20 ugovora s poljoprivrednicima

Foto: Radio Orahovica
Poljoprivrednici su potpore mogli ostvariti za ulaganje u gospodarstva, unapređenje stočarske proizvodnje, osiguranje usjeva i nasada te za osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin potpisala je ugovore s poljoprivrednicima čiji su zahtjevi ispunjavali uvjete Javnog poziva za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Orahovice za 2019. godinu.

Orahovica Potpisan ugovor između Grada i projektanta Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici

Riječ je o poticajnim mjerama male vrijednosti za koje je Grad u proračunu osigurao 300 tisuća kuna, a poljoprivrednici su potpore mogli ostvariti za ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, unapređenje stočarske proizvodnje, osiguranje poljoprivrednih usjeva i nasada te za osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava.

Na poziv je pristiglo 35 prijava, od kojih je 20 i prihvaćeno, za što je utrošeno 100 tisuća kuna. Ostale su odbijene jer nisu ispunjavale propisane uvjete. S obzirom na to da je od raspoloživih 300 tisuća kuna iskorištena samo jedna trećina, gradonačelnica Petin je rekla da će preostala sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna biti na raspolaganju poljoprivrednicima sve do iskorištenja, te ih je pozvala da se prijave i ostvare pravo na potpore.

HGSS Orahovica Važna oprema Županija nabavila vitlo za HGSS Orahovica

Osim toga, kada je riječ o mjerama za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, Grad je u suradnji sa Županijom proveo i projekt kontrole plodnosti tla na koji su se prijavila 24 korisnika, a za što je iz gradskog proračuna isplaćeno nešto više od 14 tisuća kuna.