Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor između Grada i projektanta

Orahovica dobiva moderan sveučilišni centar u Jelačićevoj ulici

Orahovica
Foto: Grad Orahovica
Projektom se planira u prostoru nekadašnjeg diskobara urediti i studentski restoran

Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin potpisala je s direktoricom projektantske kuće Nugrad d.o.o. iz Zagreba Gordanom Nuić ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju, prenamjenu i dogradnju poslovne zgrade u Sveučilišni centar Orahovica.

Nastavak dobre suradnje gradova Orahovice i Slatine Učenici glazbene škole napokon dobili nov i lijepo uređen prostor

Ovaj dugoočekivani zahvat na nekadašnjoj poslovnoj zgradi i diskobaru u Jelačićevoj ulici kreće u projektiranje. Time će se na neki način vratiti prvobitna obrazovna namjena “stare škole”, ali uz današnje standarde i s dodatnim pratećim sadržajima za potrebe visokog obrazovanja u Orahovici.

Vrijednost izrade dokumentacije prema ponudi Nugrada iznosi 362 tisuće kuna. Temeljem javnog poziva iz Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira navedenu uslugu s 250 tisuća kuna, dok će ostatak osigurati Grad Orahovica.

Umirovljenici Napokon u novom prostoru Umirovljenici dobili adresu za druženje, a i savjet

Uz potpisivanje ugovora, održan je inicijalni sastanak na kojemu je uz predstavnike Grada i projektanata sudjelovao i dr. sc. Damir Šebo s Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku kao predstavnik krajnjeg korisnika. Cilj je bio definirati zadaće, usuglasiti ulazne podatke za projektiranje te odrediti faze za ishođenje građevinskih dozvola.

Prvi korak izrade dokumentacije prijedlog je idejnog rješenja nove namjene i dogradnje za obje zgrade uključujući i uređenje vanjskih površine.

Osim predavanja i praktične nastave koja je dijelom već u funkciji, projektom se planira u prostoru nekadašnjeg diskobara urediti studentski restoran s kuhinjom i pomoćnim prostorijama u prizemlju te sveučilišna i gradska knjižnica na katu, dok će dogradnja ispred glavnog pročelja imati za cilj objedinjavanje svih komunikacija fakulteta preko reprezentativnog ulaza s uređenog sveučilišnog trga. 

HGSS Orahovica Važna oprema Županija nabavila vitlo za HGSS Orahovica Orahovica Očuvana priroda i kulturno-povijesna baština kao turistički aduti Orahovačko jezero, planine i prirodu godišnje posjeti više od 200.000 gostiju