Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Napokon u novom prostoru

Umirovljenici dobili adresu za druženje, a i savjet

Umirovljenici
Foto: Tomislav Pančić
Udruga umirovljenika i starijih osoba omogućila je jednoj članici da posjeti teško bolesnu sestru u Budimpešti

Udruga umirovljenika i starijih osoba iz Orahovice odnedavno ima novi, obnovljeni prostor u Ulici kralja Zvonimira, koji su dobili na korištenje od Grada. Iz udruge su zahvalili Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani-Mariji Petini što im je omogućeno da napokon imaju adresu na kojoj ih mogu naći sadašnji i budući članovi i svi koji trebaju njihovu pomoć ili savjet.

Orahovica Očuvana priroda i kulturno-povijesna baština kao turistički aduti Orahovačko jezero, planine i prirodu godišnje posjeti više od 200.000 gostiju

– Nadam se da će naš rad sada biti još uspješniji, iako smo u ovom kratkom razdoblju od osam mjeseci od kada postojimo dosta i postigli. Nadam se i daljnjoj dobroj suradnji s gradskom upravom, a koliko god možemo sudjelovat ćemo u aktivnostima i manifestacijama Grada i Turističke zajednice – rekla je predsjednica udruge Elza Blagajac. Budući da udruga nastoji pomagati svojim članovima, Upravni odbor donio je odluku da se omogući jednoj članici da ode u Budimpeštu u posjet svojoj teško bolesnoj sestri te su joj sretnu vijest priopćili na otvorenju.

HGSS Orahovica Važna oprema Županija nabavila vitlo za HGSS Orahovica

– Jako mi je drago što sam danas s vama i što sam bila svjedok jednoj ovakvoj lijepoj gesti. Također mi je drago što kroz vašu udrugu mi u gradskoj upravi možemo dobiti saznanja o problemima koji se tiču građana u trećoj životnoj dobi te ih probati zajednički rješavati – poručila je gradonačelnica Petin. Naglasila je kako u 2019. Grad Orahovica izdvaja dvostruko više proračunskih sredstava za umirovljenike te kako je iznos od 100 kuna za božićnice i uskrsnice za svakog umirovljenika sada povećan na 200 kuna.

Ružica grad Orahovica Ružica grad priča legendu staru sedam stoljeća