Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Donacija

Petrinja dobila novo vatrogasno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

1/2
Foto: Večernji list
Osim ovog vozila, vatrogasne cisterne od 7000 litara, kupljena su i dva nova vatrogasna kombija vrijedna 600 tisuća kuna

Petrinjska Vatrogasna postrojba dobila je novo vatrogasno vozilo. Vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna donirao je gradonačelnik Darinko Dumbović, a primajući donaciju Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Petrinje i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Petrinje je istaknuo da ovu cisternu čekaju već pune 23 godine te kako se nada da će se više koristiti za prijevoz vode i pranje ceste nego za gašenje požara.

Povratak u petrinjsku galeriju Vraćena slika ukradena za Domovinskog rata

Govoreći o važnosti vatrogasnih jedinica za Petrinju, gradonačelnik Dumbović je istaknuo da je prioritet za iduću godinu šire područje grada Mošćenica i Hrastovica.

- U Hrastovici je u planu napraviti vatrogasno spremište. Zemljište za dom je kupljeno i građevinska dozvola bi trebala uskoro biti gotova. Građevinska dozvola za gradnju infrastrukture u Mošćenici treba biti gotova do veljače sljedeće godine a plan je graditi je sredstvima EU - rekao je gradonačelnik Dumbović.

Osim ovog vozila, vatrogasne cisterne od 7000 litara, kupljena su i dva nova vatrogasna kombija vrijedna 600 tisuća kuna, te je, kako kažu petrinjski vatrogasci, vidljivo da je ova godina plodna za vatrogastvo grada Petrinje.

Poboljšanje standarda Otvoren studentski boravak u Petrinji