Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poboljšanje standarda

Otvoren studentski boravak u Petrinji

1/9
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Iduće godine počinje gradnja studentskog doma u Petrinji

Studenti Učiteljskog fakulteta u Petrinji dobili su dugoočekivani studentski boravak. Nakon što je završena energetska obnova objekta, nastavak je to podizanja studentskog standarda u ovome gradu.

Diplome za izradu videoigara u Novskoj Sisačko-moslavačka županija središte je gaming industrije u RH Diplome drugoj generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara u Novskoj

– Studentski boravak doprinijet će kvaliteti našeg boravka i obrazovanja. Dugo smo čekali prostor u sklopu kojeg možemo raditi, ali i provoditi vrijeme između predavanja. Imamo računala i printere, a svaki student zna koliko to znači – rekao je Matej Ralašić, predstavnik studenata.

– Novčana vrijednost radova na Studentskom boravku je 230 tisuća kuna, a financirao ih je Studentski centar vlastitim sredstvima. Jedan dio kompenzirao je Fakultet oslobađanjem od najma idućih pet godina, a jedan dio opreme donirali su sami studenti – rekao je ravnatelj Studentskog centra Sisak Božan Šutalo.

Studentski boravak presijecanjem vrpce otvorili su župan Ivo Žinić i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras koji je istaknuo da je tradicija učiteljstva u Petrinji važan segment obrazovanja u Hrvatskoj.

Edukativn-prezentacijski centar Natura SMŽ-a Hologrami, mirisi, 3D animacije za upoznavanje prirodne baštine

Župan je najavio i novo ulaganje u standard studenata.

– Uz dolazak menze i energetsku obnovu, ovo je treći veći projekt vezan uz Učiteljski fakultet. Posebno bih želio istaknuti i skorašnju izgradnju studentskog doma ovdje u Petrinji, a koji će također uvelike podići kvalitetu studiranja na Učiteljskom fakultetu. Gradnja bi trebala započeti već sljedeće godine – rekao je župan Žinić.

Lakše do savjeta i usluga Podružnica agencije SI-MO-RA otvorena u Popovači