Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U Antunovcu otvoren Poduzetnički inkubator i akcelerator od 21,4 milijuna kuna

"PIA je pravo mjesto za mlade poduzetnike i sve koji žele raditi te imaju viziju"

Objekt se prostire na 3179 kvadrata izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora
1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
Općina Antunovac je nositelj ovog projekta vrijednog 21,4 milijuna kuna, od čega su 93,4 posto bespovratna sredstva EU

U Gospodarskoj zoni u Antunovcu otvoren je Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac (PIA). Općina Antunovac je nositelj ovog projekta vrijednog 21,4 milijuna kuna, od čega su 93,4 posto bespovratna sredstva EU, a partner je Agencija za održivi razvoj općine Antunovac - RODA.

Kulenijada u Jagodnjaku Čak 12 proizvođača nagrađeno zlatom, a u "selu kulena" uskoro gradnja kulen-inkubatora

Velik interes

Objekt se prostire na 3179 kvadrata izgrađenog i infrastrukturno opremljenog prostora, obuhvaća 34 uredska i dva proizvodno-poslovna prostora, konferencijsku dvoranu, dva tzv. co-working prostora i druge sadržaje.

– Gradnja je završena prije mjesec dana, a u tijeku je javni poziv za zakup poslovnih prostora na koji se svakodnevno javljaju poduzetnici. Poslovanje u objektu je već započela Agencija RODA kao poduzetnička potporna institucija te LAG Vuka – Dunav. Tako je ovaj centar i prije otvorenja počeo s osnovnom funkcijom, a to je potpora razvoju malog i srednjeg poduzetništva na širem osječkom području te Osječko-baranjske županije.

Proslavljen Dan Osječko-baranjske županije Anušić: Pokrenuli smo županiju i nećemo stati. Kapitalni projekti dosežu tri milijarde kuna

Već je održano niz radionica i edukacija za male poduzetnike i one koji tek žele postati poduzetnici, a među zakupcima poslovnih prostora imamo i mlade i one koji će tek otvarati svoje tvrtke. Objekt je tehnološki visoko opremljen, čime su otvorena vrata i inovativnim tvrtkama koje trebaju takvu uslugu – kaže Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj općine Antunovac - RODA.

Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac naglasila je da su povjerenje, stabilnost i kontinuitet temeljna obilježja brze i kvalitetne gradnje PIA.

Pohvalila je općinu Antunovac i Agenciju RODA što su prepoznale potrebe ovog kraja te sinergijom, znanjem, iskustvom i uz dobru komunikaciju uspjele napraviti aplikaciju i uspješno proći sve postupke javne nabave i gradnje Poduzetničkog inkubatora.

Za dostupniju primarnu zaštitu u cijeloj županiji 23 milijuna kuna Nova oprema za sve domove zdravlja i ambulante u Osječko-baranjskoj županiji

Načelnik Davor Tubanjski ističe da općina Antunovac veliku pažnju posvećuje razvoju poduzetništva jer se jedino zapošljavanjem može potaknuti ostanak mladih obitelji i daljnji razvoj.

Rad za sebe i društvo

Stigla je i odluka o proširenju gospodarske zone za dodatna dva-tri hektara.

– PIA je pravo mjesto za mlade poduzetnike i sve druge koji žele raditi, koji imaju viziju kako započeti posao u poduzetništvu i obrtništvu te kako raditi za sebe, druge radnike i društvo – rekao je župan Ivan Anušić.

Predstavljen Vinski atlas Sva vinska ponuda na jednome mjestu