Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Prijam kod gradonačelnika

Pirak: Svaki četvrti Čazmanac je vatrogasac

Foto: Grad Čakovec
Grad Čazma za vatrogasce godišnje izdvaja gotovo milijun kuna

Vrijedni čazmanski vatrogasci tradicionalno su dočekani u Gradskog upravi u povodu Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Predstavnike Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Čazme dočekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak zahvalivši im na njihovu radu.

Suradnja Čazme i Štefanja Educiraju građane o razvrstavanju otpada

– Pozicija za vatrogastvo u gradskom proračunu kontinuirano se povećava, bilo da je to kroz gradski proračun za financiranje vatrogasne zajednice i Javne postrojbe. Veći dio sredstava za financiranje Javne postrojbe dolazi iz državnog proračuna, no ostatak od gotovo milijun kuna izdvaja Grad. Isto tako Vatrogasna zajednica raspolaže sa svojih petstotinjak tisuća kuna koji su najvećim dijelom namijenjeni za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava – objasnio je Pirak istaknuvši vrlo važnu činjenicu da je svaki četvrti Čazmanac vatrogasac te da je dobrovoljni dio vatrogastva najznačajniji.

U naseljima u kojima postoji vatrogasno društvo i domovi su održavani, a ono što je najvažnije je da su vatrogasci pokretači raznih aktivnosti.

Josip Heger, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čazme, kazao je da su tijekom ove godine imali 11 požara i 25 tehničkih intervencija te dodao da u posljednje vrijeme ima manje požara za što je zaslužna preventiva, no raste broj zahtjevnih tehničkih intervencija, od teških prometnih nesreća do olujnih vjetrova i ostalih vremenskih nepogoda. 

Trkače je dočekao gradonačelnik Čazme Dinko Pirak OD KAPTOLA DO KAPTOLA Dramatičan završetak najstarijeg maratona