Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Vrlo uspješna 2019. za Gradsku razvojnu agenciju Slatine

Pisali projekte, educirali poduzetnike

Foto: Mihaela Feldi
Napisali su 87 projektnih prijava za klijente, vrijednih 34,421.209 kuna

Gradska razvojna agencija Slatine "podvukla je crtu" ispod 2019., a više su nego zadovoljni – premašila je 2018., koja je također bila uspješna.

Sufinanciranje Studenti od 1. siječnja besplatno putuju vlakom

– Napisali smo 87 projektnih prijava za klijente, vrijedne ukupno 34.421.209 kuna. Posebno nas veseli podatak da je od svih prijava čak 15 napisano za Grad Slatinu, bilo da je Grad bio prijavitelj projekta, partner na projektu ili su projekti bili od važnosti za Grad. S Gradom smo surađivali i na izradi Programa mjera razvoja malog i srednjeg poduzetništva, kao i pripremi Intervencijskog plana Grada Slatine – istaknula je ravnateljica GRAS-a Teodora Fišer.

Inače, u GRAS-u je organizirano i 19 radionica i predavanja za slatinske poduzetnike, nezaposlene te srednjoškolce, u ukupnom trajanju od 40 dana, a djelatnice GRAS-a sudjelovale su na 41 edukaciji. Isto tako, GRAS je lani uspješno okončao provedbu dvaju vlastitih projekata, a kao partner surađivao je i na provedbi tri projekta prijavitelja Virovitičko-podravske županije, Poduzetničkog inkubatora VPŽ i Razvojne agencije VIDRA.

PRUŽANJE POMOĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA Stigli bicikli za projekt Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Agencija je sudjelovala i u provedbi pilot-projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Uz to su djelatnice GRAS-a nadgledale i provedbu 60 projekata za klijente.

Gradska razvojna agencija Slatine izradila je prošle godine i novu, pregledniju web-stranicu, te ažurirala službene akte GRAS-a, a savjetovala je više od 200 poduzetnika s područja Grada Slatine i okolice.