Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 41 pregleda
Poslovna zona Lonići u Bibinjama

Plavo zeleni centar među odabranim prijaviteljima za dodjelu bespovratnih sredstava

Stipe Zrilić, zadarski župan
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Zadarska županija ovime će poboljšati poslovno inovacijsko okruženje te povećati aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je listu odabranih prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoja centara kompetencija. Među odabranim prijaviteljima je i Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcij-a s projektom izgradnje Plavo-zelenog centra, priopćili su iz Zadarske županije.

Plavo zeleni centar namijenjen je jačanju kompetencija gospodarskog sektora u području prehrambeno-prerađivačke industrije, područje  poljoprivrede i ribarstva kroz aktivnosti istraživanja i inovacija odnosno kroz povezivanje znanstvenog sektora i gospodarstva. Procijenjena vrijednost projekta je 42 milijuna kuna. Na ovaj način Zadarska županija poboljšat će poslovno inovacijsko okruženje te povećati aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru. Budući Plavo zeleni centar nalazit će se u poslovnoj zoni Lonići u Bibinjama.