Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 32 pregleda
u društvu čehoka

Plenković i Jandroković prošetali Špancirfestom

1/9
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U atriju županijske palače prisustvovali su predstavljanju općine Vidovec, obišli su Vindiland i štand generalnog pokrovitelja Špancirfesta Vindije

Grad Varaždin posjetili su Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

povećanje kapaciteta Sveučilištu Sjever darovana bivša vojarna za potrebe studija strojarstva i mehatronike

Oni su u društvu gradonačelnika dr. sc. Ivana Čehoka te dr.sc. Maria Banožića, ministra državne imovine i dr.sc. Nine Obuljen Koržinek, ministrice kulture i drugih uzvanika prošetali Špancirfestom. U atriju županijske palače prisustvovali su predstavljanju općine Vidovec, obišli su Vindiland i štand generalnog pokrovitelja Špancirfesta Vindije, Vinski grad, a zadržali su se i na nekoliko izložbeno-prodajnih mjesta hrvatskih proizvođača koji ove godine nastupaju na Špancirfestu.

Prije dolaska na festival, na Sveučilištu Sjever potpisan je ugovor o prijenosu prava vlasništva sveučilištu nekretnine u vojarni u Optujskoj ulici. Ugovorom, odnosno odlukom Vlade RH Sveučilište Sjever je steklo nekretninu površine 22 tisuće kvadratnih metara vrijednosti 8,5 milijuna kuna u svrhu osiguranja i izgradnje prostornih i poslovnih kapaciteta za obavljanje znanstveno-nastavne djelatnosti.