Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Prvo međunarodno predstavljanje zadruge

Pleterničko vino i kulen u Tomislavgradu

Foto: Ivica Šarac
Na tomislavgradskom trgu održan je i sajam domaćih proizvoda “Korpa Tomislavgrada” i “Pleternička korpa”

Agroturistička zadruga Pleternička korpa predstavljena je u Tomislavgradu u sklopu svečanog otvaranja Trga gange i hajdučke družine.

Antonija Jozić Odluka vijeća Uz muzej bećarca Pleternica dobiva i prvi Trg bećarca u svijetu

Zadruga je osnovana u sklopu 17,5 milijuna kuna vrijednog projekta “Kulturna ruta bećarca i gange”, koji se s 85 posto sredstava financira iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora te su financirani prvi koraci i prezentacija proizvoda. Naime, paralelno sa svečanošću na tomislavgradskom trgu održan je i sajam domaćih proizvoda “Korpa Tomislavgrada” i “Pleternička korpa”. Posjetitelji su mogli kušati kulen, sir, čvarke, vino, pivo, sok od jabuka, ulje slavonske lavande i druge domaće proizvode članova zadruge, a predstavljena je i pleternička turistička ponuda.

– Suvremeni turistički trendovi pokazuju porast interesa za turističkim doživljajima u ruralnom okruženju, a na području grada Pleternice svjedočimo povećanju turističkih aktivnosti. Cilj nam je da članovi zadruge, ali i cijela lokalna zajednica osjete dobrobiti udruživanja. Zadruga će dati pleterničkom području snažniju platformu za plasiranje lokalnih poljoprivrednih proizvoda prvenstveno kroz razvoj ruralnog turizma, ali i kroz svojevrsno povezivanje plave i zelene Hrvatske što nam je svakako u planu – poručuju iz Pleterničke korpe.

Pleternica Poslovni uzlet Pleternica ulaže u svoje poduzetnike i obrtnike

Članovi zadruge nude širok spektar proizvoda i usluga, od vina, meda, pekmeza i tradicionalne hrane do edukativnih usluga i ponude smještaja, sve što turistu treba za potpun doživljaj Pleternice.