Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Kup Ilove održan unatoč nevremenu

Pobjednika odlučile “karike na marike”

Foto: Grad Garešnica
Natjecale su se i vatrogaskinje DVD-a Antunovac iz Požeško-slavonske županije

U Kajgani pokraj Garešnice ovih je dana održan tradicionalni, osmi po redu Kup Ilove. Riječ je o nadaleko poznatom vatrogasnom natjecanju u gađanju mete starom vatrogasnom štrcaljkom na kojem sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva iz sela koja se nalaze uz tok rijeke Ilove, a organizira ga u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Kajgane, tamošnji DVD Kajgana. 

Bogato Bjelovarsko kulturno ljeto, najviše sadržaja bit će u Boho parku Zabava u 70 dana – koncerti, filmovi, izrada kostima i lutaka, ali i igraonice za najmlađe

Ove se godine na tom popularnom natjecanju okupilo čak 11 vatrogasnih ekipa, a između deset muških ovoga je puta nastupila i jedna ženska ekipa, vatrogaskinje DVD-a Antunovac iz susjedne Požeško-slavonske županije.

Međutim, zbog olujnog nevremena praćenog kišom i vjetrom natjecanje je moralo biti prekinuto, a do pobjednika ovogodišnjeg Kupa Ilove došlo se bacanjem karika na čunj koje je održano u velikoj dvorani pokraj vatrogasnog doma.

U tom se starinskom natjecanju, poznatijem po nazivu “karike na marike” najbolje snašla ekipa DVD-a Uljanik koja je osvojila prvo mjesto ispred drugog DVD-a Velike i Male Bršljanice te trećeg DVD-a Kaniška Iva. Poslije natjecanja organizirana je zajednička večera, a potom je uslijedila vatrogasna zabava. DVD Kajgana na čelu s predsjednikom Miroslavom Mihatovićem i zapovjednikom Marijem Premužićem i ove se godine pokazao odličnim organizatorom i dobrim domaćinom, a riječi pohvale organizatorima i svim sudionicima uputio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je prije natjecanja izvršio smotru vatrogasaca.

Dobre vijesti iz Garešnice Počela gradnja vrtića, a vatrogasci dobili kombi