Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dobre vijesti iz Garešnice

Počela gradnja vrtića, a vatrogasci dobili kombi

Foto: Grad Garešnica
Trenutačno se na zgradi novog vrtića obavljaju zemljani radovi

Na oduševljenje mnogih garešničkih roditelja i njihovih mališana, na gajinskim livadama uz dječje igralište Apolo park nasuprot Ulici kralja Tomislava, proteklog su tjedna počeli radovi na gradnji novog dječjeg vrtića i jaslica.

Garešnica Gradi se novi vrtić, bit će mjesta za sve mališane

Izvođač radova tvrtka Novi stan iz Kapelice trenutačno obavlja zemljane radove na iskopu temelja vrtićke zgrade i trase vatrogasne ceste uz budući vrtić. Izgradit će i parkiralište, a kad betonski temelji budu gotovi, montažne kontejnere za zgradu vrtića na njih će postaviti suizvođač radova tvrtka Detmers kontejner iz Svetog Križa Začretja koja je specijalizirana za tu vrstu alternativne gradnje koja je proteklih godina sve češća u gradnji škola, ureda, domova zdravlja i dječjih vrtića.

Sama zgrada uredit će se kao građevina energetskog razreda A s učinkovitom fasadom, PVC stolarijom i grijanjem, a za pripremu tople vode ljeti će se koristiti solarni kolektori koji će biti postavljeni na njezinu krovu.

Rok za gradnju vrtića je godinu dana, a njegovom izgradnjom bit će riješen još jedan gradski gorući problem jer već od iduće jeseni u njemu će biti mjesta i za sve mališane koji su sada na listi čekanja.

Osim njih, na svoje je ovaj tjedan došla i Vatrogasna zajednica Grada Garešnice. Naime, prema ugovoru Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice to je Ministarstvo uložilo 40 milijuna kuna za obnavljanje voznog parka i opreme u svim Vatrogasnim zajednica na području Hrvatske, a VZ Grada Garešnice tom je prigodom dobila kombi vozilo. 

Garešnica Tri nova stanara uselit će se u poduzetnički inkubator