Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Gradi se novi vrtić, bit će mjesta za sve mališane

Foto: Grad Garešnica
Izvođač radova istaknuo je kako bi nova zgrada trebala biti gotova za godinu dana

Prijeko potreban garešnički dječji vrtić sve je bliže svojoj realizaciji, potvrdio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je na Dan Grada Garešnice potpisao ugovor o početku izgradnje novog dječjeg vrtića i jaslica s izvođačima radova tvrtkama Novi stan iz Kapelice i Detmers kontejner iz Svetog Križa Začretja. Riječ je o projektu vrijednom 12,5 milijuna kuna za koji je Grad Garešnica osigurao bespovratnih 7,4 milijuna kuna iz EU dok će 5,1 milijun kuna biti plaćeno iz gradskog proračuna.

Najveća investicija u Garešnici U Tehno parku Garešnica 18 poslovnih prostora

– To je veliki projekt za Grad Garešnicu, ali i ono što nam je zaista potrebno. Izgradnjom novog vrtića riješit ćemo problem duge liste čekanja i osigurati mjesta za svu djecu – rekao je Bilandžija te dodao da će se paralelno s gradnjom vrtića urediti i pristupne ceste prema njemu, tako da će se uska cesta u Ulici kralja Tomislava rekonstrukcijom proširiti, dok će se u Garićkoj ulici uvesti promet samo u jednom smjeru i to od Moslavačke ulice prema vrtiću.

Novi vrtić bit će građevina montažnog tipa površine 1400 četvornim metara, u njemu će biti dvije jasličke i pet vrtićkih skupina s multifunkcionalnom dvoranom te pratećim i pomoćnim prostorijama, a prostor oko vrtića bit će opremljen urbanom opremom i dječjim igralištem.

Predstavnik izvođača radova Dragutin Kostanjšek rekao je da je završetak gradnje vrtića planiran u roku godinu dana. Na potpisivanju ugovora bila je i Maja Jurković, ravnateljica DV-a Maslačak u okviru kojeg će raditi i novi objekt vrtića. Naznačila je da je na listi čekanja 70 djece te da će, bude li potrebno, u funkciji ostati i postojeći objekt u Svačićevoj ulici kako bi se osiguralo mjesto za svako dijete. 

Garešnica Bogata trpeza i cvjetne instalacije na Gastro-flori